BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Gül öğrencilere güvence verdi

Gül, 'Çankaya Sofrası' etkinlikleri kapsamında Ankara'da bulunan Üniversitelerin Öğrenci Konseyi Başkanları ve üniversite öğrencileriyle Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi. Yemek öncesi basın mensuplarının görüntü alınmasına izin verilirken, Gül burada kıs

Abone ol

Yemek öncesi basın mensuplarının görüntü alınmasına izin verilirken, Gül burada kısa bir açıklama yaptı.

GÜL'DEN ÖĞRENCİLERE, ARKADAŞLARINIZIN NE SORUNLARI VARSA ÇEKİNMEDEN ANLATIN, BEN DAHA SONRA GEREĞİNİ YAPACAĞIM

Üniversitelerin seçilmiş Konsey Başkanlarını Çankaya Köşkü'nde ağırlamakta duyduğu memnuniyeti dile getiren Gül, öğrencilere, "Arkadaşlarınızın ne sorunları varsa çekinmeden anlatın herhangi bir kısıtlama burada yok. Sorunlarınızı arkadaşlarım not alacak bende daha sonra gereğini yapacağım" dedi.

Kendisinin de bir dönem üniversitede öğrenci konsey başkanlığını yaptığını belirten Gül, "O dönemleri iyi bilirim" diye konuştu.

Yemeğe, Ankara, Atılım, Başkent, Bilkent, Çankaya, Gazi, Hacettepe, ODTÜ, TOBB-ETÜ, Turgut Özal ve Ufuk üniversitelerinin öğrenci konseyi başkanlarıyla, 3 üniversitenin kadın başkan yardımcılarının yanı sıra Cumhurbaşkanlığından ise Genel Sekreter Mustafa İsen, Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, AB ile İlişkilerden Sorumlu Başdanışman Zeynep Damla Gürel ve Kurumsal İletişim Başkanı Kemal İlter katılıyor.

KÖŞK DIŞINDA PROTESTO

Gül'ün 11 üniversiteden 14 temsilciyi kabul ettiği saatlerde, bir grup öğrenci de, Köşk'e çıkanların üniversite öğrencilerini temsil etmediğini ifade ederek, protesto gösteri düzenledi.

Çeşitli öğrenci topluluklarına bağlı 2 ayrı grup halinde eylem yapan yaklaşık 200 kişilik öğrenci topluluğu, Çankaya Köşkü yakınlarında toplanarak eylem yaptı. ’Saraylarınız, köşkleriniz sizin olsun, üniversiteler bizimdir’ pankartı açan öğrenciler, üniversitelerdeki polis müdahalelerine tepki gösterdi. Köşk’e çağrılan öğrencilerin kendilerini temsil etmediğini belirten öğrenciler Köşk’e yürümek istedi, ancak geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, buna izin vermedi.




Atakule önünde toplanan öğrenciler, burada eylemlerini sürdürürken, ayrı bir öğrenci grubu da Çankaya Köşkü karşısındaki İran Caddesi’nde toplandı. Çevik kuvvet polisinin geniş güvenlik önlemiyle yürüyüşlerine izin verilmeyen öğrenci grupları, kısa süreli oturma eylemi yaptı.

Köşk’e çıkan kişilerin, öğrenci gençliğini temsil etmediğini vurgulayan grup, üniversitelerde özgürlük istediklerini belirtiler. Eylem devam ettiği sırada davet üzerine öğrencilerden oluşan gruptan seçilen 5 kişinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmek için taksi ile Köşk'e gitmelerine izin verildi. Gruptan 5 kişi Köşk’e giderken, diğer öğrencilerden eylemlerine devam etti.

Bu arada İran Caddesi’nde toplanan diğer eylemci gruptan da 4 öğrenci Çankaya Köşkü’ne davet edildi.

Köşk'e gelen öğrencileri Genel Sekreterlik'te Emniyet Amiri karşıladı. Gül'le görüşme taleplerini emniyet amirine de ileten öğrencilere olumsuz yanıt verildi.

Grup adına konuşan bir öğrenci, Köşk'teki görüşmenin öğrencileri susturmak için yapıldığını iddia etti ve şunları söyledi: ''İçeride tiyatro oynanıyor. Cumhurbaşkanı bizi marjinal buluyormuş. Konuşan öğrenci istemiyorlar. Kendilerine gül atacak öğrenci istiyorlar.''