BIST 10.248
DOLAR 32,30
EURO 34,75
ALTIN 2.393,59
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Bu işbirliği eleman yetiştirecek!

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çorap Sanayicileri Derneği nitelikli eleman yetiştirmek için ortak noktada buluştu.

Abone ol

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çorap Sanayicileri Derneği arasında sektörün ihtiyaç duyduğu, mesleki bilgi ve beceriye sahip nitelikli iş gücünün kazandırılması amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, imza töreninde, son yıllarda yeniden ağırlık verilen meslek eğitiminin revize edildiğini, protokollerle iş dünyası ve üniversitelerin birbirine yakınlaştırıldığını söyledi.

Çorapçılık konusunda ortaöğretimde eğitim programı bulunduğunu anlatan Yıldız, ''Bu protokolle, çorap sektörüne nitelikli eleman yetiştirmek üzere meslek yüksekokulu kurulmasının altyapısı da oluşturulmuş oldu'' dedi.

Yıldız, bu sürece katkı sunmak isteyen üniversite ve meslek yüksekokullarını beklediklerini, bu alanda kurulacak meslek yüksekokulunda okuyacak öğrencilerin, mezun olmadan iş garantilerinin olacağını kaydetti.

Çorap Sanayicileri Derneği Başkanı Hüseyin Öztürk de Türk çorap sektörünün üretimde dünya ikincisi olduğunu, 70 bin civarında çalışanı, 2 bin civarında işletmesi bulunan sektörün, istihdamdaki yerinin yan sanayisi ve hizmet sektöründe çalışanlarla birlikte yaklaşık 110 bini bulduğunu söyledi.

Öztürk, üretim ağırlığı İstanbul olan ve üretimin yüzde 85-90'ını ihraç eden sektörün, yıllık 2 milyar dolar işlem hacmi bulunduğunu bildirdi.

Sektörün, talebe göre büyüdüğünü, KOBİ ölçekliği ağırlığı da bulunduğunu anlatan Öztürk, artık bilgi ve tecrübelerini aktarma noktasında eğitim kurumlarıyla daha çok işbirliği yapmaları gerektiğini belirtti.

Hüseyin Öztürk, Türkiye'de ve dünyada bir işsizlik ve istihdam sorunu varken istihdama ağırlık vermiş KOBİ ölçeğindeki bu sektörün, bilgi ve tecrübesini genç ve dinamik ekibe aktarması gerektiğine işaret etti.

Sektörün bilgi ve birikiminin gençlere aktarılması amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliğine 1999 yılında başlandığını ve İstanbul Kız Teknik Meslek Lisesinde bir çorap atölyesi açıldığını anımsatan Öztürk, her yıl 30 öğrenci veren bu bölümün, öğretmen yetersizliği sorunu yaşadığını kaydetti.

Öztürk, ''Ümit ediyorum ki meslek liselerini bizler için var olduğu bilinciyle, amacına uygun bir protokolle sonuç odaklı bir hale getiririz. Bu protokolle, sanayici, tecrübe ve bilgisini öğrencilere aktarırken, öğrenci ve sanayiciyi birbirine yaklaştırmak gibi bir amaca da hizmet edecek'' dedi.