BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.413,63
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den Yargıtay'a yaylım ateşi

Çok tartışılan Hizbullah üyelerinin tahliye edilmesi krizine hükümetten çözüm önerisi geldi.

Abone ol

Çok tartışılan Hizbullah terör örgütüne mensup liderler ve başka azılı suçluların davaları tamamlanmadığı için tahliye edilmesi krizine AK Parti'den çözüm önerisi geldi. AK Parti Yargıtay'ı hem sert bir dille eleştirdi, hem de göreve çağırdı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Yargıtay'a çağrıda bulunarak, "Hizbullah tahliyelerinin bir saat içinde karara bağlamalarında engel yok" dedi. Bozdağ, yargının İlhan Cihaner dosyasındaki hassasiyeti, Hizbullah davasında sergileyemediğini hatırlatıp eleştiri bombardımanında bulundu.

TRT Haber'e bağlanarak Hülya Hokenek'in sorularını cevaplayan Bozdağ çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İSTERSE BİR SAATTE KARARA BAĞLAR            

Bakan Çiçek fena kızdı!
Hizbullah lideri ile üyelerinin de tahliyesine yol açan 'tutukluluk süresini kısıtlayan' düzenleme ilgili ilgili konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, yüksel yargıyı sert dille eleştirdi.
HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Bozdağ şunları kaydetti:

"Yargıtay istediği zaman yargıyı çok hızlı işletiyor. Örneğin İlhan Cihaner’le ilgili soruşturma ve davayla ilgili Yargıtay’ın ceza dairesi yetkisi ve görevi olmadığı halde, dosyaya el koydu. Aylarca bekleyen işi haftalar içerisinde karara bağladı ve hemen halledebildi. Yine aynı Yargıtay Hukuk Dairesi Silivri’de devam etmekte olan davanın hakimlerin tazminata mahkum eden kararla ilgili hemen jet hızında toplanıp karar verebildi. Daha ilginci Sayın Başbakan’la ilgili 2002 yılında milletvekili listeleri verilirken Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi’nin verdiği adli sicil kaydıyla ilgili bir karar kesin olduğu halde Yargıtay jet hızında devreye girdi. Kuryeyle dosyayı Ankara’ya getirdi ve Ankara’da toplanıp aynı gün karar vererek, Sayın Başbakan’ın  ismi milletvekili listesinden silindi. Yargıtay istediği zaman çok hızlı hareket edebiliyor. Örneğin Hizbullah davasının sanıkları dışarıya çıktı. Yargıtay’ın bu sanıkların dışarı çıkmasından rahatsızlık duyduğunu ben de biliyorum. Kamuoyu da rahatsız. Yargıtay’ın bir saat sonra toplanıp bu dosyayla ilgili karar vermesinde mani Anayasa’da veya yasada bir engel yok. Sanıklar dışarıda. Yargıtay bugün toplanıp, bu dosyayı onayabilir ya da bozabilir."