BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,97
HABER /  GÜNCEL

İlker Başbuğ'u ağlatan milletvekili

Başbuğ ismi çok tartışıldı çok konuşuldu. Peki Org. Başbuğ'un hayat hikayesini acılarını bilen var mı? İşte o detaylar;

Abone ol

Balçiçek Pamir’le Söz Sende’nin bugünkü konuğu Prof. Ercan Çitlioğlu’ydu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un kitabını yazan Ercan Çitlioğlu programda kitabından ilginç detaylar verdi.

Org. Başbuğ’un zor bir çocukluk ve gençlik dönemi geçirdiğini kaydeden Çitlioğlu, Genelkurmay Başkanı’nın önce yedi yaşındayken babasını kısa bir süre sonra da anneannesini kaybettiğini, küçük yaşta yaşadığı şehri, evini ve okulunu değiştirmek zorunda kaldığını anlatarak duygularını kolay ifade edemediğini de söyledi.

BAŞBUĞ'UN GÖZLERİNİN DOLDUĞU ANLAR

Çitlioğlu, Org. Başbuğ’un gözlerinin dolduğu tek anın çok değer verdiği yakın dostu merhum Gündüz Aktan’dan bahsederken olduğunu şu sözlerle anlattı: “Orgeneral Başbuğ duygularını ifade edemediği için mesafeli biri olduğu izlenimini uyandıran biri. Ama bakın şunu söyleyeyim, rahmetli Gündüz Aktan’dan bahsederken… Ona sormuştum kendinize örnek aldığınız, sıkıntıda olduğunuzda yanınızda olmasını istediğiniz kim var diye. O da hiç tereddütsüz Gündüz Aktan dedi. Ben yıllardır tanırım sayın Başbuğ’u, ilk defa gözlerinin nemlendiğini gördüm. Denize bakınca maviliğini değil derinliğini görme biçimindeki hayat biçiminin onlara yüklediği maalesef bu.”

GÜNDÜZ AKTAN KİMDİR?

1941'de Safranbolu'da doğan emekli Büyükelçi Aktan 1962'de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu.

Aktan 1967'de Dışişleri Bakanlığı'ndaki kariyerine başladı, Atina ve Tokyo büyükelçilikleri görevlerinde bulundu. Türkiye'yi Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi'nde büyükelçi olarak temsil etti.

MHP vekili Aktan 1998'de Dışişleri Bakanlığı'ndan ayrılmasının ardından 2007'e kadar Radikal gazetesinde köşe yazılarını sürdürdü, 22 Temmuz seçimlerinde 23. dönem İstanbul Milletvekili olarak Milliyetçi Hareket Partisi üyesi olarak TBMM'ye girdi.

Aktan'ın özgeçmişi

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 7 Ağustos 1941'de doğan Aktan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Bir dönem İçişleri Bakanlığı'nda çalışan, Dışişleri Bakanlığı'nda Atina Büyükelçiliği, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi nezdinde Türkiye Temsilciliğinde Büyükelçilik, siyasi işlerden sorumlu Müsteşar Yardımcılığı ve Tokyo Büyükelçiliği görevlerinde bulunan Aktan, köşe yazarlığının yanı sıra çeşitli sivil toplum örgütlerinde başkanlık yaptı ve TOBB'un Başkanlık Dışişleri Danışmanlığı görevini yürüttü.

Ermeni meselesi ve Türk dış politikası ile ilgili birçok yazısı yayımlanan Aktan, geçen yıl yapılan genel seçimlerde MHP'den 23. Dönem İstanbul milletvekili olarak TBMM'ye girdi. Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi olan Aktan, evli ve 2 çocuk babasıydı.