BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,14
ALTIN 2.327,41
HABER /  GÜNCEL

Trabzonspor kupaya daha yakın

Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Trabzonspor Avni Aker'de konuk ettiği Antalya karşısında farklı galibiyet aldı!

Abone ol

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında Trabzonspor ile Antalyaspor Hüseyin Avni Aker Stadı'nda karşı karşıya geldi. Oldukça zevkli geçen karşılaşmada gülen taraf 2-0'lık skorla Trabzonspor oldu. Trabzonspor'a galibiyeti getiren goller, karşılaşmanın 66. dakikasında Alanzinho ve 87. dakikasında Umut'tan geldi.

Karşılaşmanın 90+3. dakikasında Trabzonspor'dan Engin Baytar ve Antalyaspor'dan Yalçın Ayhan direkt kırmızı kart gördü.

Süper Lig'de Galatasaray'ı 1-0 yenerek üç büyük rakibi karşısında 680 gün sonra galip gelen Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında da Antalyaspor'u kendi sahasında mağlup ederek final kapısını araladı.

TUTUK BİR İLK YARI

Karşılaşmaya oldukça baskılı başlayan Trabzonspor, özellikle orta alanı kalabalık tutarak Antalyaspor'un oyun mesafesini daralttı. Antalyaspor'un kontraataklarını durdurmayı başaran Karadeniz temsilcisi, oyunu kanatlara yayarak rakip ceza yayı çevresinde önemli ataklar geliştirdi ancak son vuruşlarda beklenen başarı gelmedi.

Mücadelenin ilk 15 dakikalık bölümünde oyunu domine eden, rakibine oranla daha baskılı ve istekli oynayan Trabzonspor'da Alanzinho ve Colman'ın başarılı performansı dikkat çekti. Temposu düşen ve mücadele gücü artan ilk 30 dakikalık bölümün ardından Antalyaspor kalesinde önemli ataklar geliştiren Trabzonspor, bunları değerlendiremeyince gol ümitlerini ikinci yarıya bıraktı.

TRABZONSPOR İKİNCİ YARIDA AÇILDI

Karşılaşmanın ikinci yarısına Ceyhun Gülselam - Teofillo değişikliği ile başlayan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, bu değişiklik ile hücum bölgesine zenginlik kazandırmak istedi. Yapılan bu hamlenin ardından orta alanı bir kişi eksilten Karadeniz temsilcisi, Antalyaspor atak organizasyonları da da karşı koymakta zorlandı.

İkinci yarının ilk 15 dakikalık diliminde oyunu rakip yarı alana yıkarak, topa daha fazla sahip olan Antalyaspor, Tita ve Necati ile yakaladığı pozisyonlardan yararlanamadı... Antalyaspor baskısının arttırdığı bu dakikalarda, Trabzonspor kalecisi Onur'un yaptığı başarılı kurtarışlar Hüseyin Avni Aker sakinlerinden büyük bir alkış aldı.

Dakikalar ilerledikçe oyundaki dengeyi kuran ve risk alarak daha fazla adamla hücum etmeye başlayan Trabzonspor, 66. dakikada Alanzinho ile tabeladaki skoru 1-0'a getirdi.

Golden sonrada rakip kaledeki baskısını arttıran Trabzonspor, 87. dakikada Umut Bulut ile bir gol daha buldu ve skoru 2-0'a taşıdı. Kalan dakikalarda Antalyaspor'un beraberliği yakalama çabaları sonuç vermedi ve Trabzonspor karşılaşmadan 2-0'lık galibiyetle ayrılarak rövanş maçı öncesinde avantaj yakaladı.

İLK YARININ KIRILMA ANLARI
HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

İlk 30 dakikalık bölümün ardından Antalyaspor kalesinde önemli ataklar geliştiren Trabzonspor, bunları değerlendiremeyince gol ümitlerini ikinci yarıya bıraktı.

5. dakikada Alanzinho'nun pasında ceza alanı içindeki Burak'ın sert şutunda savunmada Orhan Ak'a çarpan top kornere çıktı.

27. dakikada Ali Zitouni'nin sağ çaprazdan şutunda, kaleci Onur'dan dönerek boşta kalan topu son anda savunma uzaklaştırdı.

31. dakikada Colman'ın sağdan ortasında, çizginin hemen önünde Umut'dan önce davranan Erhan topu kornere gönderdi.

Aynı dakikada kullanılan korner atışında savunmanın uzaklaştıramadığı topu penaltı noktası yakınından Burak kaleye göndermek istedi, ancak meşin yuvarlak direğin az farkla üzerinden auta gitti.

33. dakikada ani gelişen Trabzonspor atağında, Serkan'ın sağdan ortasında, Alanzinho topu Colman'a aktardı. Bu futbolcunun yakın mesafeden şutunda kaleci Ömer topu çelerek mutlak bir golü önledi.

39. dakikada Umut'un pasında Colman topu kafayla ceza alanı içindeki Burak'a çıkardı. Bu futbolcunun dokunduğu top, açıyı iyi daraltan Ömer'den döndü.

45. dakikada rakibinden sıyrılarak sol çaprazdan ceza alanına giren Alanzinho'nun yerden vuruşunda top kaleci Ömer de kaldı.

Aynı dakikada Alanzinho'nun ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Ömer sol köşesine gelen topu güzel bir kurtarışla önledi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

İKİNCİ YARININ KIRILMA ANLARI
HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

53. dakikada Alanzinho soldan ceza sahası önnüdeki Selçuk'a aktardı, bu oyuncunun şutunda top faz farkla yandan auta gitti.

54. dakikada Zitouni sağdan ceza sahasına girdi, şutanda defansa çarpan top kornere çıktı.

55. dakikada Necati'nin pasıyla ceza sahası ön çizgisinde Zitouni topa buluştu, şutunda köşeye giden topu Onur son anda kornere çeldi.

66. dakikada Teofilo'nun pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Alanzinho'nun şutunda kaleci Ömer'in ayaklarına da çarpan top filelere gitti 1-0.

72. dakikada Umut'un ceza sahası önünden şutunda top üstten auta gitti.

78. dakikada Alanzinho'nun uzaktan plase vuruşunu, Ömer aynı güzellikte kornere çeldi.

82. dakikada Selçuk'un sağdan kullandığı serbest vuruşa iyi yükselen Giray kafayı vurdu, top yandan auta gitti.

87. dakikada Colman'ın pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Umut'un şutunda top kaleci Ömer'in solundan filelere gitti 2-0.

Trabzonspor maçı 2-0 kazanarak rövanş maçı öncesi çok önemli bir avantaj yakaladı.

TRABZONSPOR: 2 - ANTALYASPOR: 0

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Hüseyin Göçek, Baki Tuncay Akkın, Serkan Gençerler

Trabzonspor: Onur 7, Serkan 7, Giray 6, Song 7, Cale 6, Ceyhun 4 (Dk. 46 Teofilo 6), Selçuk 6, Colman 7, Burak 4 (Dk. 68 Engin 4), Alanzinho 6 (Dk. 89 Gabric ?), Umut 6

Antalyaspor: Ömer 4, Yalçın 5, Orhan 5, Jedinak 4, Erhan 4, Ertuğrul 5, Batak 4, Tita 5, Zitouni 4 (Dk 75 Korhan 3), Djehoua 4 (Dk. 67 Veysel 4), Necati 4 (Dk. 80 Fatih ?)

Gol: Dk. 66 Alanzinho, Dk 87 Umut (Trabzonspor)
Kırmızı Kart: Dk 90+2 Engin (Trabzonspor), Dk. 90+2 Yalçın (Antalyaspor)

Sarı Kart: Dk. Necati, Dk. 49 Orhan, Dk. 64 Jedinak (Antalyaspor), Dk 69 Umut (Trabzonspor)