BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.434,95
HABER /  GÜNCEL

Şike operasyonunda 4 tutuklama

Türk futboluna şike bulaştı, gözaltına alınan ve aralarında Fatih Akyel'in de bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

Abone ol

Futbolda şike iddialarına ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak Sarıyer Adliyesi'ne sevk edilen ve Arif Erdem, Taner Gülleri ve Kenan Hasagiç savcılıkça serbest bırakıldı.

Eski milli futbolcu Fatih Akyel, Ali Rıza Gültekin, Konyaspor kalecesi Recep Öztürk ve Tepecikspor Başkanı Temel Eyüboğlu tutuklandı. Tutuklananlar Metris Cezaevi'ne gönderildi.

Fatih Akyel'in avukatı Sezgin Güraslan, "müvekkilinin suçsuz olduğunun en kısa zamanda anlaşılacağını" söyledi.

Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Güraslan, "Adalete inancım tamdır. Müvekkilimin en kısa zamanda suçsuz olduğu anlaşılacaktır" dedi.

Müvekkilinin, "çeteye üye olmak" ve "dolandırıcılık" suçlarından tutuklandığını ifade eden Güraslan, yarın sabah karara itiraz edeceklerini bildirdi.

Bir gazetecinin, Akyel'in durumunu sormasını üzerine Güraslan, çok üzgün olduğunu söyledi.

Avukat Güraslan, soruşturma devam ettiği için daha fazla açıklama yapamayacağını ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kulübü yardımcı antrenörü Arif Erdem, kulübün kalecisi Kenan Hasagiç ve oyuncusu Taner Gülleri'nin ifadeleri, soruşturmayı yürüten savcı tarafından alındı.

Erdem, Hasagiç ve Gülleri, savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. Eski milli futbolcu Fatih Akyel ve Ali Rıza Gültekin ise tutuklama talebiyle sulh ceza mahkemesine sevk edildi.

İBB antrenörü Erdem, Sarıyer Adliyesi'nden çıkışta yaptığı açıklamada, konuyla ilgili sadece bilgisine başvurulduğunu söyledi.

Arif Erdem, "her fırsatta ben ve arkadaşlarım konuyla ilgili ne zaman başvurulursa hiç çekinmeden her gün ve her dakika, her yerde ifade vermeye gideriz" dedi.

Savcının kendilerine ne sorduğunun sorulması üzerine, "gizlilik açısından bu tarz sorulara cevap veremeyeceğim. Konuyla ilgili bizi bağlayan hiçbir unsur yoktur. Soruşturma kapsamında bizim bilgimize başvuruldu. Biz de bildiklerimizi, bilgilerimizi paylaştık. Soruşturmada adımız geçtiği için savcıya ifade verdik" diye konuştu.

Erdem, basın mensuplarının "Türkiye'de futbolda şike var mı?" sorularını yanıtsız bıraktı. Taner Gülleri ise sorulara cevap vermeden aracına binerek uzaklaştı.

Adliye çıkışında açıklama yapan Büyükşehir Belediyespor şube sorumlusu Kamil Dizar, "Arif hocamız ve iki oyuncumuz dün ifadeleri ve bugün sayın savcımızın soruşturmasına yardımcı olmak için buradaydılar. Şu anda serbestler, üçü de kulübümüzün oyuncuları ve hocamız. Yarın önemli bir maçımız var, şu anda kulübe dönüyoruz" dedi.

Dizar, hem soruşturmanın gizliliği, hem de hukuki süreç devam ettiği için daha fazla açıklama yapamayacaklarını da söyledi.

AKYEL TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında gözaltına alınarak Sarıyer Adliyesi'ne getirilen Tepecikspor'un oyuncusu Fatih Akyel ile bir kişi tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

TFF ikinci lig takımlarından Tepecikspor'un oyuncusu Fatih Akyel ile Ali Rıza Güntekin'in soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Fazıl Aslanalp tarafından ifadesi alındı.

Savcı Aslanalp, Galatasaray ve A milli takımın eski savunma oyuncusu Akyel ve Gültekin'i tutuklanması istemiyle Sarıyer nöbetçi 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Akyel ve Gültekin, çete üyeliği ve dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklandı.

Futbolda şike iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 57 kişiden dördü daha Sarıyer Adliyesi'ne gönderildi.

Konyaspor kalecisi Recep Öztürk, TFF 2. lig takımlarından Tepecikspor başkanı Temel Eyüpoğlu, Abdulhamit Gökbaş ve Abdulkerim Alkan'ın İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı.

Sarıyer Adliyesine çıkarılan Konyaspor kalecisi Recep Öztürk, TFF 2. Lig takımlarından Tepecikspor Kulübü Başkanı Temel Eyüpoğlu, Abdulhamit Gökbaş ve Abdulkerim Alkan, Cumhuriyet savcısı tarafından sorgulandı.

Eyüpoğlu ve Öztürk, tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilirken Gökbaş ve Alkan savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. Konyaspor kalecesi Recep Öztürk ve Tepecikspor Başkanı Temel Eyüboğlu ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Öztürk ve Eyüpoğlu, Metris Cezaevi'ne gönderildi.