BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 35,02
ALTIN 2.442,16
HABER /  GÜNCEL

İlk madde Öcalanın yol haritası!

DTP'li Ömer Kabak, açılımın üç ana maddesi olduğunu, ilk maddesinin ise yol haritası olduğunu ileri sürdü.

Abone ol

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Şırnak’ta ‘Barış Yürüyüşü’ düzenledi. DTP Şırnak İl Başkanı Selim Bayar, çetebaşı Abdullah Öcalan’ın yol haritasının açıklanmasını, PKK ve DTP’ye yönelik operasyonların durdurulmasını istedi. Açılımın üç ana maddesi olduğunu; ilk maddesinin ise Öcalan'ın yol haritası olduğunu ileri sürdü.


Şırnak’ta DTP’liler Ömer Kabak Meydanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar 1 kilometrelik mesafede ‘barış yürüyüşü’ düzenledi. Yürüyüşe, Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal ile bazı DTP’li belediye başkanları ile yaklaşık 200 kişi katıldı. Yürüyüş sırasında, ‘Özgür önderlik ve özgür kimlik için yol haritasını selamlıyoruz.’, ‘Analar ağlamasın. Operasyonlar dursun’, ‘Kahrolsun savaş rantçıları’, ‘Muhatap İmralı’da’, ‘Baskılar bizi yıldıramaz’, ‘Eller tetiklerden çekilmeli’ yazılı pankart ve dövizler taşırken, sık sık ‘Barışa uzanan eller kırılsın’ sloganları attı.

İLK MADDE ÖCALAN'IN YOL HARİTASI

DTP Şırnak İl Başkanı Selim Bayar, üç ana maddesi olduğunu bunların birincisinin Abdullah Öcalan’ın ‘yol haritasının’ açıklanması, ikincisinin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonların durması, üçüncüsünün de DTP’ye yönelik operasyonların durdurulması ve tutuklanan partililerin serbest bırakılması olduğunu söyledi.