BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Benim oğlum asla yapamaz

Gökçek'in oğlunu Ankaragücü'ne başkan yapmasının faturası ağır oldu. Bir belediye başkanının sözleri ise tuzu biberi oldu..

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER
ANKARA- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in onursal başkan olduğu Ankaraspor’un ligden düşürülmesiyle ilgili kararın yankıları sürüyor. Gökçek ve Kulüp Başkanı karşı çıkıp sert tepkiler verirken Yenimahalle'nin CHP'li Belediye Başkanı, "Benim oğlum bunu yapamaz, yaptırmam" diyerek, Gökçek'i eleştirdi. 

İNTERNETHABER’e konuşan Fethi Yaşar'ın eleştirileri özetle şöyle:

OĞULLARIM İKİ KEZ ZİYARETİME GELDİ: Ben Melih Bey’in yerinde olsam, oğlumu illa Ankaragücü’ne başkan yapayım demezdim. Oğlumu da o işlere sokmazdım. Benim iki oğlum var, ikisi de Bursa’daki tekstil fabrikasında çalışıyor. Ailemde siyasetle uğraşan tek kişi benim. Sadece iki kez kutlamaya geldiler.

OĞLUM YAPAMAZ, YAPTIRMAM: Oğlum dün ne iş yapıyorsa bugünde aynı işi yapıyor. Ama burada birisi çıkıyor, diyorki 35 trilyon borcu ödeyeceğim. Her ay da 5 trilyon lira buraya ek gelir getireceğim. İkinci sene şampiyon edeceğim. Bunlar çok büyük iddialar. Benim oğlum bunu yapamaz, yaptırmam. Bunları kimseyi tenkit etmek için söylemiyorum ama bir medeni demokrat bir ülkede olmamalı.

OĞLUN DIŞINDA YÖNETİCİ YOK MU?: Ankaragücü en çok seyircisi olan takım. İlla senin oğlunun olması gerekmez. Mevcut yönetici başaramıyorsa başka bir yöneticiye verilir.

AYRIMCILIK YAPIYOR: 5 kuruş ne Ankaragücü ne Gençlerbirliği’ne yardım etti. Tesisleri yıkma kararı aldılar ben karşı çıktım. Ankaraspor’a bir sürü yardım yaptın, onlara niye yapmıyorsun. Ayrımcılık değil mi bu. Gençlerbirliği’ni tutan yurttaş haksız mı, o vergi vermiyor mu, belediyeye kaynak sağlamıyor mu. Üçüncü bir kulübe ihtiyaç yoktu. Büyükşehir belediyesi olarak iki takıma ciddi destek verilip bu işlere girilmemeliydi.

BELEDİYENİN İMKANLARI İLE OLMAZ: Oğlu çıkar spora meraklıdır, gider kongreye kabul ettirir kendini. Kazanır. Ama bunu bana verirseniz şöyle yaparsanız, yöneticilerle işbirliği yaparak ben bu borcu öderim, şu imkanlarını sağlarımla olmaz… Kimin imkanları… kendi imkanlarını veriyorsan tamam. Ama belediyenin imkanlarını oraya veriyorsan olmaz