BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Eski başbakan yardımcısı serbest

İsrail Yüksek Mahkemesi 6 aydır cezaevinde olan Filistinli başbakan yardımcısı için kararını açıkladı...

Abone ol


İsrail Yüksek Mahkemesi, Batı Şeria'daki eski Hamas üyesi Başbakan Yardımcısı Nasır Eş Şair'in serbest bırakılması yönünde karar aldı. Mahkemenin kararında Eş Şair hakkındaki üç aylık gözaltı süresinin yenilenmeyeceği belirtildi.

6 AYDIR CEZAEVİNDEYDİ

Eş Şair, kendisine herhangi bir suçlamada bulunulmaksızın yaklaşık 6 aydır Necef'teki Megido cezaevinde tutuluyordu.

İsrail askeri Gilad Şalit'in kaçırılmasının ardından 2006 Ağustosunda Batı Şeria'da Hamaslı bakanlar ve milletvekillerine yönelik tutuklama dalgası sırasında cezaevine konulan Eş Şair, tutuklanmasını gerektirecek yeterli kanıt bulunamadığı için aynı yılın 27 Eylül günü serbest bırakıldı.

İkinci kez 23 Mayıs 2007'de Nablus'taki evinden alınan Şair, 4 ay gibi bir süre daha cezaevinde kaldı. Eş Şair, son olarak bu yılın 19 Mart günü 9 Hamas mensubu ile birlikte yeniden gözaltına alındı.

Filistin'de bir ara Eğitim Bakanlığı görevinde bulunan Eş Şair, 2006 yılı başında yapılan seçimlerin ardından İsmail Haniye başkanlığındaki hükümette Başbakan Yardımcılığını üstlenmişti.

Hamas'ın 2007 yılı ortalarına Gazze Şeridi'ni ele geçirmesinden sonra, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Haniye başkanlığındaki hükümeti lağvetmişti.