BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan üzüntüye boğuldu

Asfalt olayının baş kahramanıydı. Ayşe Nine. Erdoğan 21 gün önce ziyaret etmişti. İşte o evden bugün bir haber geldi..

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın geçen ay yaptığı gecekondu ziyaretinde yaşanan 'asfalt yol' olayının baş kahramanı Ayşe Nine, dün başlayan çalışmaları göremeden vefat etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 24 Ağustos'ta Bakanlar Kurulu toplantısının ardından felçli Çöllü ve Ayşe Olgun'u ziyaret etmişti. Çankaya Bağcılar Mahallesi'ndeki bir gecekonduda oturan çifte yapılan ziyarete asfalt yol tartışması damgasını vurmuştu. Evin hanımı Ayşe Olgun, komşularıyla birlikte Başbakan'dan yolun asfaltlanmasını istemişti

İKİ KEZ FELÇ FEÇİRDİ

Büyükşehir ile Çankaya Belediyesi arasında da polemiğe neden olan asfaltlama tartışması, dün her iki belediyeye ait iş makinelerinin mahalleye gelmesiyle sona erdi.

ASFALTI GÖREMEDEN ÖLDÜ

Ancak mahalleye asfalt gelmesinin en büyük aktörlerinden biri olan 72 yaşındaki Ayşe Olgun, mahallesine geç de olsa gelen hizmeti göremedi. Yaklaşık iki hafta içinde iki kez felç geçiren Ayşe Nine, geçen pazar günü hayatını kaybetti.

Hasta 74 yaşındaki eşi Çöllü Olgun'a bakan Ayşe Olgun, ziyareti şöyle anlatmıştı:

"BENDEN İSTEĞİM OLUP OLMADIĞINI SORDU"

"Başbakan'ı karşımda görünce dilim damağım durdu, heycanlandım, konuşmadım. Sürekli 'bir isteğin var mı, bir şey istiyor musunuz, maaşınız var mı' diye sordu. 400 TL aylık alıyoruz. Eşime bez almadığımız zaman para yetiyor. Başbakan bez ihtiyacımızı karşılayacaklarını söyledi. 'Para lazım mı' diye sordu, geçen yıl 2 bin 500 TL eve giren hırsız tarafından çalınmıştı onu söyledim bin 500 TL, maaş aldığımız bankaya yatıracağını söyledi.

İSTEYECEĞİ ÇOK ŞEY VARDI

Durmadan benden isteğim olup olmadığını sordu. Ama isteğimin çoğunu isteyemedim. Şimdi olsa isterim. Birden eve girince korktum. Bana haber verselerdi, torunum için iş isteyecektim, çocuklarıma iş isteyecektim. Kredi kartına borcu olan oğlumun durumunu söyleyecektim. Gecekondu yıkıldıktan sonra daire yapılıncaya kadar bir ev isteyecektim. İsteyemedim."

İŞTE AYŞE NİNE VE O ZİYARET

[PAGE]

Yolu asfaltlama çalışmalarına başlanan Ayşe Nine, çok sevinmiş, çalışmalara da bizzat katılmıştı.

[PAGE]

Felçli eşine de kendisi bakıyordu

[PAGE]

Kendisine "isteğin var mı?' diye soran Erdoğan'ı karşısında görünce heyecandan ne isteyeceğini de unutmuştu.

[PAGE]