BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,53
ALTIN 2.382,78
HABER /  GÜNCEL

İlk hacı kafilesi yola çıktı

319 hacı adayı, kutsal topraklara gitmek üzere yola çıktı.

Abone ol

Özel bir turizm şirketinin organizasyonu ile 319 hacı adayı, kutsal topraklara gitmek üzere yola çıktı. Atatürk Havalimanı’nda aileleri ile helalleşen hacı adayları “Allah o kutsal topraklara gitmeyi herkese nasip etsin.” dedi.

Turizm şirketinin görevlisi Ramazan Erkan, bu sene hacca ilk olarak gittiklerini söyledi. Bursa, İzmit ve Tekirdağ’dan 319 hacı adayı yola çıkacaklarını ifade eden Erkan, Türkiye’den ilk kez uçuşu kendilerinin yapacağını belirtti.

Hacca gitmek için Atatürk Havalimanı’na gelen Ramazan Yavuz, geçen sene yazıldığını bu sene nasip olduğunu kaydetti. Ailesiyle birlikte gittiğini belirten Yavuz, kıyamete kadar İslam dinini yaşayan nesiller olması için dua edeceklerini dile getirdi.

Öğretmen Faruk Bozkurt da ikinci kez gideceğini söyledi. Bu sefer de eşiyle birlikte gideceğini ifade eden Bozkurt, “Hac İslam ülkelerin birbirleriyle bağlantılarını kuran en büyük etkendir. İslam ülkeleri arasında ortak bir dilin olması için dua edeceğiz. Şehitlerimizin çok olmasından büyük üzüntü duyuyoruz. Bütün İslam alemine dua edeceğiz.” diye konuştu.

Mustafa Aydın ise hacca gittiği zaman memleketin birliği ve beraberliği, şehit kanlarının durması için dua edeceğini ifade etti.