BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.406,54
HABER /  GÜNCEL

Türkiye 24 şehidine ağlıyor

Afyonkarahisar'da patlamada şehit düşen askerlerimiz için son görev yerine getirildi.

Abone ol

İNTERNETHABER - Türkiye Afyon'daki faciada şehit verdiği şehitleri için gözyaşı döküyor. 5 Eylül'de meydana gelen olaydan 10 gün sonra acılı aileler için veda günü ikinci bir darbe oldu.

Türkiye'nin dört bir yanından kalkan cenazelerde gözyaşları sel olurken, şehitlerin geride bıraktıklarının hali yürekleri bir kez daha dağladı.

İşte şehitlerimizin cenaze törenlerinden yansıyan acılı manzaralar;

screen-shot-2012-09-16-at-1.29.51-pm.pngDEVLETİN ZİRVESİ KOCATEPE'DE

ŞEHİT MURAT DÜGER-ŞEHİT FARUK ERGENÇ

KIRIKKALE-ANKARA

Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Düger ve Onbaşı Faruk Ergenç, son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit askerler için Kocatepe Camisi'nde, öğle namazı ardından cenaze töreni düzenlendi. Törene şehidin ailesi, yakınları, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, bazı milletvekilleriyle siyasi parti temsilcileri üst düzey komutanlar ve vatandaşlar katıldı.

20120916.143700_ank220_1904212.jpg

Türk bayrağına sarılı şehit naaşları, cenaze namazı ardından top arabasına konuldu.

20120916.143142_ank211_1904203.jpg

Top arabasının geçişi sırasında şehit aileleri, ayakta durmakta güçlük çekti.

TÜRK BAYRAĞI BABASINA TESLİM EDİLDİ

[PAGE]

screen-shot-2012-09-16-at-1.28.42-pm.pngŞEHİT ER KADİR AYDIN

AKSARAY

Ayfonkarahisar'da mühimmat deposundaki patlamada şehit olan er Kadir Aydın'ın cenazesi memleketi Aksaray merkeze bağlı Alayhan köyünde defnedildi.

Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ndeki törenin ardından helikopterle 3.20120916155151.jpgAlayhan köyüne getirilen şehit Aydın'ın cenazesi, helallik alınması için baba evine götürüldü.

Türk Bayrağı'na sarılı tabutu öpen şehit yakınları, ağıtlar yakarak gözyaşı döktü. Helallik alınmasının ardından Aydın'ın cenazesi, köy mezarlığına getirildi.

Burada İl Müftüsü Bekir Gülce'nin kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Törenin ardından Aksaray Valisi Selami Altınok, şehidin babasına Türk bayrağını teslim etti.

Şehidin babası Hüseyin Aydın ve kardeşlerinin, tören boyunca ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.

Cenaze törenine, Aksaray Valisi Selami Altınok, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, AK Parti Aksaray milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, Ruhi Açıkgöz, İlknur İnceöz ve şehidin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ANNESİ BAKAN YARDIMCISINA SARILIP AĞLADI...

Şehidin annesi Meryem Aydın cenaze töreninde ağlamaktan perişan oldu. Acılı anne kendisini teselli etmeye çalışan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem'e  sarılarak gözyaşı döktü.

1.20120916155323.jpg

EŞİ ASKER SELAMIYLA UĞURLADI

[PAGE]

ŞEHİT BEDRİ NAYİM

ERZURUM

Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit düşen Astsubay Bedri Nayim'in cenazesi Samsun’a getirildi. Eşini asker selamıyla uğurlayan Birgül Nayim, "Sana layık bir eş olmaya çalışacağım." dedi.

screen-shot-2012-09-16-at-2.44.45-pm.png

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait kargo uçağı ile Çarşamba Havaalanı’na getirilen Astsubay Kıdemli Başçavuş 46 yaşındaki Bedri Nayim'in cenazesi burada yapılan törenle cenaze aracına konuldu. Şehidin naaşı daha sonra konvoy eşliğinde İlkadım ilçesi Cedid Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy şehidin eşi ve annesine taziyede bulundu. Ağlamaktan bitap düşen şehidin annesini, Vali Aksoy teselli etmeye çalıştı. Burada şehit için yapılan duanın ardından helallik istendi. Bu sırada yapılan dua boyunca eşinin cenaze aracı içindeki naaşının karşısında durarak başına taktığı kepiyle asker selamı veren Birgül Nayim herkesi duygulandırdı. Alınan helâlığın ardından eşinin tabutuna son kez dokunmak isteyen şehidin eşi ,“Sana layık bir eş oldum olmaya da devam edeceğim” dedi. Tabutuna sarılarak gözyaşları döken ve eşini asker selamı vererek uğurlayan acılı eşi yine astsubay olan oğlu Şahin Nayim sakinleştirmeye çalıştı.

screen-shot-2012-09-16-at-2.45.15-pm.png

Daha sonra tabutun başına gelen şehidin 68 yaşındaki annesi Nahice Nayim, tabutun üzerinde duran torununun asker şapkasına sarılarak uzun süre ağladı. Evlerinin balkonuna ve penceresine çıkan çok sayıda vatandaş şehit için gözyaşı döktü. Şehit Astsubay Bedri Nayim, Büyük Cami’de kılınacak olan ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Kıranköy mezarlığında toprağa verilecek.

5 AYLIK HAMİLE EŞİNİ ARDINDA BIRAKTI
ŞEHİT EŞİ CENAZEDE SÜREKLİ KARNINDAKİ
BEBEĞİNİ SEVDİ... DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

ŞEHİT AHMET TOSUN

ADANA

screen-shot-2012-09-16-at-2.38.59-pm.pngAfyonkarahisar'daki patlamada şehit olan onbaşı Ahmet Tosun için memleketi Adana'da tören düzenlendi.Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) düzenlenen törenin ardından uçakla İncirlik Hava Üssü'ne getirilen Tosun'un cenazesi buradan alınarak, Merkez Sabancı Camisi'ne götürüldü.

Burada düzenlenen törene, şehidin annesi Raziye, babası Celil, 5 aylık hamile olduğu öğrenilen eşi Seda Tosun, akrabaları ve yakınları ile Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, AK Parti Adana milletvekilleri Necdet Ünüvar, Necati Çetinkaya, Mehmet Şükrü Erdinç, Ali Küçükaydın, Fatoş Gürkan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, siyasi parti temsilcileri, askeri yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Ahmet Tosun'un cenaze namazı öncesi İl Müftüsü Mehmet Gökce, cenazede herhangi bir slogan atılmasının dinen uygun olmadığını belirttikten sonra, cenaze namazını kıldırdı.

2.20120916155639.jpg

-Uhud şehidi Enes Bin Nadr'dan etkilenmiş-

Gökce, namazın ardından yaptığı konuşmada, dün akşam şehidin bir yakını ile konuştuğunu

1.20120916155725.jpg

Şehidin hamile olan eşi cenaze töreni sırasında
karnındaki bebeğe sarılıp gözyaşı döktü.

belirterek, şehit Tosun'un oğlu olursa ona Enes ismini vermeyi düşündüğünü anlattığını söyledi.

Şehit Ahmet Tosun'un bu ismi ''Uhud Savaşı''nda şehit olan Enes Bin Nadr'dan dolayı tercih ettiğini anlatan Gökce, şöyle devam etti:

''Şehidimiz Enes Bin Nadr'ın hikayesini okur. Savaş sonrası Enes Bin Nadr savaş meydanında aranır ama bulunamaz. Kız kardeşi geliyor ve Enes Bin Nadr hazretlerini parmaklarının ucundan teşhis ediyor. Gözleri oyulmuş, burnu ve kulakları kesilmiş ve üzerinde 80 küsur yara ile ruhunu Cenab-ı Hakk'a satmış cennet karşılığında Allah onu satın almış. Şehidimiz de bu hikayeyi okuduktan sonra 'Allah'ım bana bir evlat ver. Adını Enes koyayım. Bu kahramanın adını yaşatayım.' Şimdi öyle bir ruhun sahibi aynen Enes Bin Nadr gibi o özlemin, o hasretin içine girerek bizzat onunla kucaklaşmış oluyor. Şimdi belki Ahmet'imin de gözleri yok, kolları yok, ayakları belki kopmuş durumda. Enes Bin Nadr'ı kat kat geride bırakmış durumda. Yani yeryüzünde cesedinden hiçbir şey belki de kalmamış durumda. Şunu demek istiyorum. 'Enes Bin Nadr gibi yarabbim gözümü, kulağımı, ayağımı bedenimi feda ettim. Uçtu gitti, huzuruna geldim. Senin yoluna bunları feda ettim ve huzuruna geldim' diyebilecek bir kahramanın maneviyatı önünde, ruhu önünde bulunuyoruz.''

Törenin ardından şehit Amhet Tosun'un cenazesi defnedilmek üzere Çirişgediği köyüne götürüldü.

Bu arada, şehidin bilgisayar öğretmeni olduğu ve askerliğini kısa dönem olarak yaptığı öğrenildi.

ASKERİ TÖRENİN ARDINDAN MEMELEKETİ KASTAMONU'DA

[PAGE]ŞEHİT AYHAN KURTÇU

KASTAMONU

Patlamada şehit olan Er Ayhan Kurtçu'nun cenazesi memleketi Kastamonu'da toprağa verildi.Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) yapılan törenin ardından, Kastamonu'ya gönderilen Er Ayhan Kurtçu'nun cenazesini taşıyan askeri helikopter, Gazi Stadı'na indi.

Türk bayrağına sarılı şehidin naaşı, askerler tarafından cenaze aracına nakledildi. Cenazenin nakledilmesi sırasında Er Ayhan Kurtçu'nun yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü. Kurtçu, Nasrullah Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, merkeze bağlı Sapaca köyünde toprağa verildi.


1.20120916160808.jpg

BABADAN OĞLUNA HÜZÜNLÜ VEDA

[PAGE]

screen-shot-2012-09-16-at-2.08.37-pm.pngŞEHİT ABDULLAH TOKGÖZ

KONYA

Ayfonkarahisar'da mühimmat deposundaki patlamada şehit olan er Abdullah Tokgöz'ün cenazesi Konya'da toprağa verildi.Tokgöz'ün cenazesi, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla, Konya Havaalanı'na getirildi. Daha sonra şehidin cenazesi, çok sayıda aracın katıldığı konvoyla Bosna Hersek Mahallesi'ndeki Türk bayraklarıyla donatılan baba ocağına ulaştırıldı.

Burada baba Faruk Tokgöz, oğlu için helallik istedi. Tokgöz'ün cenazesi ardından Mürşit Pınar Camisi'ne götürüldü. Baba Faruk Tokgöz, burada oğlunun fotoğrafını ve Türk bayrağına sarılı tabutunu öptü.

20120916.152103_kon267_1904258.jpg

Öğle namazının ardından İl Müftüsü Şükrü Özbuğday cenaze namazını kıldırdı. Bir süre top arabasında taşınan şehidin cenazesini, vatandaşlar tekbirler eşliğinde omuzlarına aldı.

Daha sonra şehit Tokgöz'ün cenazesi, Konya Şehitliği'nde toprağa verildi.

20120916.152117_kon268_1904259.jpg

Törene, şehidin yakınları, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Garnizon Komutanı ve 3. Ana Jet Üs Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Şafak Erkoç, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Kemal Madenoğlu, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, siyasi parti temsilcileri ile askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SEN GİTMEK İSTEDİN HAKKIM SANA HELAL OLSUN

[PAGE]ŞEHİT BURAK ÜMİT GEDİK

ERZİNCAN

screen-shot-2012-09-16-at-2.35.52-pm.pngAfyonkarahisar’daki patlamada şehit düşen Burak Ümit Gedik’in cenazesi helallik alınmak üzere son kez Beşiktaş’ta bulunan evine getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunu gören ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Cenaze arabasına çıkarak oğlunun tabutunun yanına yatan anne, yürekleri dağladı.

Afyonkarahisar’daki patlamada şehit olan Burak Umut Gedik’in cenazesi Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)’nde yapılan törenin ardından İstanbul’a gönderildi. Şehit askerin cenazesi son kez Beşiktaş Şair Nedim Caddesi üzerinde bulunan evine helallik almak için getirildi. Şehit Burak Umut’un annesi Arife ve ablası Arzu Türk bayrağına sarılı tabutunu görünce gözyaşlarına boğuldu. Bu sırada cenaze arabasına çıkan anne, tabutun yanına uzanarak gözyaşı döktü. Acılı annenin feryadı, yürekleri dağladı. Anne oğluna son kez, "Sen gitmek istedin helal olsun. Hakkım sana helal olsun” diye seslendi. Güçlükle cenaze aracından indirilen anne, yakınların tarafından sakinleştirildi.

screen-shot-2012-09-16-at-2.43.31-pm.png

Şehitin cenazesi helallik alınmasının ardından cenaze namazının kılınacağı Ataköy Camii'ne götürüldü.

ŞEHİDİN CENAZESİNDE GÖZYAŞLARI SEL OLDU

[PAGE]

ŞEHİT BAYRAM ULUER

ÇORUM

screen-shot-2012-09-16-at-2.34.09-pm.pngAfyonkarahisar'daki mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan askerlerden Ulaştırma Er Bayram Uluer'in cenazesi, Çorum'un Uğurludağ ilçesinde toprağa verildi.

Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) şehit 24 asker için düzenlenen törenin ardından karayolu ile Çorum'a gönderilen Ulaştırma Er Bayram Uluer'in cenazesi, konvoy eşliğinde Uğurludağ ilçesine bağlı Üçdam köyüne getirildi.

20120907.154123_ank280_1898698.jpg

Türk bayrağına sarılı şehidin tabutu askerler ve şehidin yakınları tarafından ambulanstan alınarak tören alanına kadar omuzlarda taşındı. Tabuta sarılan şehidin ailesi ve yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Acılı anne Nurdane ve baba Arif Uluer ile şehidin bazı yakınlarının ayakta durmakta zorlandıkları görüldü. Fenalaşan anne Nurdane Uluer'e sağlık ekiplerince müdahale edildi.

20120908.210110_ank342_1899334.jpg

Şehit Bayram Uluer'in cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan namazın ardından Üçdam Köyü Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze namazına, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çorum Valisi Sabri Başköy, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Garnizon Komutanı Albay Hakan Saraç, AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı ve Murat Yıldırım ile civar köylerden vatandaşlar katıldı.

 10 AYLIK KIZI BABASINI BÖYLE UĞURLADI

[PAGE]

ŞEHİT MÜCAHİT ÇOŞKUN

ZONGULDAK

Afyonkarahisar'daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen patlamada şehit olan Onbaşı Mücahit Coşkun'un cenazesi, memleketi Alaplı ilçesinde toprağa verildi.Mücahit Coşkun'un(26) cenazesi, GATA'daki törenin ardından askeri helikopterin iniş yaptığı Çatak köyündeki futbol sahasından alınarak cenaze aracıyla baba evine götürüldü.

Burada ailenin isteği üzerine slogan atılmadı, baba Şeref Coşkun ise taziyeleri kabul etti, dualar edildi. Daha sonra askeri top aracına konulan şehidin cenazesi, Çatak köyü futbol sahasındaki tören alanına getirildi.

20120916.160117_zng306_1904296.jpg

Cenaze törenine şehidin yakınları ve ailesi, AB Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Ercan Candan ve Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Sakarya 1. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Orhan Çınar, Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kurmay Albay Yalçın Enç, bazı belediye başkanları, kaymakamlar ve vatandaşlar katıldı.

Törende şehidin eşi Elif Coşkun'un, eşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarıldığı görüldü. Şehidin 10 aylık kızı Ayşe'nin de babasının tabutunu okşaması törende duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

20120916.160146_zng308_1904298.jpg

Baba Şeref Coşkun'un törende bir yakınına okutturduğu metinde, cenazenin siyaset yeri olmadığını belirterek, ''Slogan atılmasını istemiyoruz. Şehidimizi dualarla uğurlayacağız. Yaşanan olayda ihmal varsa yüce devletimiz ve adaletimizin hesap sormasını istiyorum'' dedi.

İl Müftüsü Refik Bulut da cenazede sloganlar atılmasının şehidin huzurunu kaçıracağını, dualar ve tekbirlerle uğurlanması gerektiğini belirtti.

Bulut tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, vatandaşların omzunda köy mezarlığına kadar taşındı ve burada tabutla toprağa verildi.

Bu arada, cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanlar ile Genelkurmay Başkanlığı'nın çelenk gönderdiği görüldü.

SİYAHLAR İÇİNDE TÖRENE KATILDILAR

[PAGE]

ŞEHİT BARIŞ ÖZTÜRK

ESKİŞEHİR

Afyonkarahisar'da mühimmat deposundaki patlamada şehit olan onbaşı Barış Öztürk'ün (30) cenazesi, Eskişehir'de toprağa verildi.

Öztürk'ün naaşı, sabah saatlerinde Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) düzenlenen askeri törenin ardından uçakla Eskişehir Garnizon Komutanlığı'na, oradan da Osmangazi Mahallesi Güvenli Sokak'taki baba ocağına getirildi.

20120916.144555_esk228_1904220.jpg

Türk bayraklarıyla donatılan baba ocağında şehit Öztürk için helallik istendi. Daha sonra Şehit onbaşı Öztürk'ün Türk bayrağına sarılı naaşı, askeri ambulansla törenin yapılacağı Reşadiye Camisi'ne getirildi.

Öğle namazına müteakip gerçekleştirilen cenaze törenine şehidin babası Nejdet Öztürk, annesi Halise ve ablası Esra Kapar ile eniştesi Mustafa Kapar, Vali Kadir Koçdemir, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, AK Parti Milletvekili Ülker Can, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Feyzullah Günal, Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, çok sayıda askeri ve mülki erkan ile vatandaş katıldı.

20120916.144610_esk229_1904221.jpg

Öte yandan şehit Öztürk'ün ailesinin törene siyah elbiseler giyerek katıldığı gözlendi.

İl Müftüsü Niyazi Ersoy'un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit için dua edildi. Törenin ardından şehit Öztürk'ün cenazesi, Kanlıpınar Şehitliği'nde toprağa verildi.

BABASI DAHA FAZLA DAYANAMADI VE...

[PAGE]

ŞEHİT TOLGA TAŞTAN

BURSA

screen-shot-2012-09-16-at-3.50.13-pm.pngAfyonkarahisar'daki patlamada şehit düşen Uzman Çavuş Tolga Taştan memleketi Bursa’da son yolculuğuna uğurlanıyor.

GATA’da düzenlenen töreninin ardından şehidin naşı, özel uçakla Yenişehir Havaalanı buradan da helikopterle Yunuseli Askeri Havaalanı’na ardından askeri ambulans eşliğinde Soğukkuyu Mahallesi'ndeki evine getirildi. Evin önünde binlerce insan şehidi karşıladı. Toga Taştan'ın evin önüne getirilmesiyle gözyaşları sel oldu. Şehidin babası Ali Taştan, annesi ve diğer aile yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Bir ara fenalaşan baba Ali Taştan'ın yüzü su ile yıkandı. Baba taştan, sözün bittiği yerde olduklarını belirterek, herkese sabır diledi.

20120916.153927_brs293.jpg

Evin önünde dua yapıldı. Ardından ise cenaze Askeri Hastane morguna kaldırıldı. Şehit için Ulucami'de düzenlenecek törenin ardından Ataevler’deki Cemevi'de ayrı bir tören düzenlenecek. Şehidin cenazesi Hamitler'deki şehitliğe defnedilecek.

DUALARLA EBEDİYETE UĞURLANDI

[PAGE]

ŞEHİT MEHMET EMİN ÇOĞUN

IĞDIR

Afyonkarahisar'da mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Onbaşı M.Emin Çağun, Iğdır da dualarla ebediyete uğurlandı.

Mühimmat deposundaki patlamada şehit olanların cenazeleri Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerin ardından ailelerine teslim edildi. Ankara'da düzenlenen törenin ardından şehit Onbaşı M.Emin Çağun’un cenazesi uçakla Iğdır Havalimanı'na ardından ambulansla tören için Zübeyde Hanım Bulvarı'na getirildi. Tören alanına gelen şehidin yakınları tabuta sarılarak gözyaşlarına hakim olamadı. 

screen-shot-2012-09-16-at-4.26.47-pm.png

Cenaze törenine AK Parti Kars ve Ağrı milletvekilleri, Iğdır Valisi Ahmet Pek, komutanlar, şehidin yakınları, binlerce vatandaş katıldı.

    Cenaze namazını Iğdır Müftüsü Cüneyt Kulaz'ın kıldırmasının ardından şehit için dualar edildi.
Şehit Onbaşı M.Emin Çağun’un cenazesi, cenaze aracına konularak defnedilmek üzere Halfeli beldesine götürüldü.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

[PAGE]ŞEHİT FATİH ŞALGAM

KASTAMONU

20120906.194712_kst534.jpgAfyonkarahisar'daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen patlamada şehit olan Onbaşı Fatih Şalgam, Kastamonu'nun Devrekani ilçesinde toprağa verildi.Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde yapılan toplu törenin ardından, Onbaşı Fatih Şalgam'ın cenazesi askeri helikopterle Kastamonu'ya getirildi.

Şalgam, Merkez Camisi'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Habeşli köyünde toprağa verildi.

Şehit Onbaşı Fatih Şalgam'ın cenaze törenine, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kastamonu Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zelkif Kazdal, AK Parti Kastamonu milletvekilleri Hakkı Köylü, Mustafa Gökhan Gülşen, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ve vatandaşlar katıldı.

O BAYRAK HİÇ İNMEYECEK

[PAGE]

ŞEHİT MEHMET BURAK KAPLAN

ÇORUM

Afyonkarahisar'daki mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Onbaşı Mehmet Burak Kaplan'ın cenazesi, memleketi Çorum'un Kargı ilçesinde toprağa verildi.Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde düzenlenen törenin ardından, şehit Onbaşı Mehmet Burak Kaplan'ın cenazesi askeri uçakla Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığı'na getirildi.

Yakınları, askeri ve mülki erkan tarafından karşılanan şehidin cenazesi, konvoy eşliğinde Çorum kent merkezindeki evinin önüne götürüldü. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan ailesi ve yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Acılı anne Hanife Kaplan, ''Oğlum sana doyamadım'' diyerek şehidin tabutunu okşadı ve oğlunun askere gitmeden önce odasının penceresine astığı Türk bayrağının oradan asla inmeyeceğini dile getirdi.

Şehit Mehmet Burak Kaplan'ın cenazesi, burada helallik alınmasının ardından konvoy eşliğinde Kargı ilçesine götürüldü. Dede Abdi Kaplan'ın evinin önünde helallik alınan Kaplan'ın cenazesi, daha sonra Mihri Hatun Camisi'ne getirildi. Caminin önünde büyük ebatlarda Türk bayrağı asıldığı görüldü.

Şehidin cenazesi, ikindi namazına müteakip İl Müftü Vekili Tahir Kılıç tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Onbaşı Mehmet Burak Kaplan'ın cenaze törenine, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas, Çorum Valisi Sabri Başköy, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Garnizon Komutanı Albay Hakan Saraç, AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı ve Murat Yıldırım, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ERDOĞAN VE GÜL ÇELENK GÖNDERDİ

[PAGE]ŞEHİT EMRAH KARTAL

MANİSA

Afyonkarahisar'daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen patlamada şehit olan Onbaşı Emrah Kartal'ın cenazesi, Zonguldak'ın Beycuma beldesine bağlı Eceler köyünde toprağa verildi.Emrah Kartal'ın (26) cenazesi, GATA'daki törenin ardından askeri helikopterin iniş yaptığı Zonguldak Havaalanı'ndan alınarak Çaycuma Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

20120906.202149_zng553.jpg

Daha sonra Kartal'ın Türk bayrağına sarılı tabutu cenaze aracıyla Eceler köyündeki baba evine getirildi. Anne Ergül Kartal'ın, oğlunun tabutunu görerek fenalık geçirmesi üzerine taziyeler beklenmeden Kartal'ın cenazesi, askerlerin omzunda köy meydanındaki tören alına kadar taşındı.

Dede Baki Kartal, cenaze namazı öncesi şehidin tabutunun yanına gelerek torununun bedelli askerlik yapmasını istediğini belirterek, ''Kendisi kabul etmedi. Askere gitti. Onu bir gün bile zor gördüm. Hakkımı helal ediyorum '' dedi.

Anne Ergül Kartal ve yakınları şehidin tabutuna sarıldı. Şehidin babası Ercan Kartal, yakınlarından ağlamamalarını istedi.

İl Müftüsü Refik Bulut'un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, vatandaşların ve askerlerin omzunda köy mezarlığına kadar taşındı ve burada tabutla toprağa verildi.

Cenaze törenine şehidin yakınları ve ailesi, AB Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Ercan Candan ve Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, 3. Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, bazı belediye başkanları, kaymakamlar ve vatandaşlar katıldı.

Bu arada, cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanlar ile Genelkurmay Başkanlığı ile şehidin ABD'de master yaptığı Teksas A&M Üniversitesi Corpus Christi'nin çelenk gönderdiği görüldü.

ABİSİNİN ÇOCUĞUNA ŞEHİDİN İSMİ VERİLDİ

[PAGE]ŞEHİT HÜSEYİN GÖKHAN ERİÇ

ISPARTA

Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposundaki patlamada şehit olan Piyade Onbaşı Hüseyin Gökhan Eriç'in cenazesi, Isparta'nın Yenişarbademli ilçesinde toprağa verildi.Şehit Erinç'in cenazesi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) düzenlenen törenin ardından askeri helikopterle ilçe yakınlarındaki Ağıllaca mevkisine getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, buradan cenaze aracı ile konvoy eşliğinde Cumhuriyet Caddesi'ndeki baba evine götürüldü. Konvoya Türk bayraklarına sarılmış motosikletli gençler ve araçlar eşlik etti.

20120916.161135_isp319.jpg

Ardından şehit Erinç'in tabutu asker tarafından omuzlarda taşınarak evin avlusuna konuldu. Burada şehidin babası Selahattin, annesi Güldahe, abisi Serkan Eriç ve yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.

Şehit babası Selahattin Eriç, ''Hiç kimse üzülmesin, ağlamasın. Ben evime geldiği için dua ediyorum. Artık sakin olacağız. Evimize getirdik ya, Allah'ımıza binlerce şükürler olsun'' dedi.

Şehit kardeşinin tabutuna sarılan Serkan Eriç de kimseden ağlamamasını, kardeşi için dua edilmesini istedi.

Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'ndaki Merkez Camisi'nde düzenlenen törene şehidin ailesi ve yakınları ile Isparta Valisi Memduh Oğuz, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti Isparta Milletvekilleri Recep Özel ile Süreyya Sadi Bilgiç, MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Piyade Onbaşı Hüseyin Gökhan Eriç'in cenazesi, kılınan cenaze namazından sonra ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Öte yandan, şehidin Antalya'da yaşayan abisinin 3 gün önce doğan çocuğuna şehidin isminin verildiği öğrenildi.

GAZİANTEP ŞEHİTLERİNE AĞLADI

[PAGE]

GAZİANTEP

ONBAŞI HAYRİ KAYA - ONBAŞI MEHMET EMRE ÖZER

Onbaşı Hayri Kaya (25) ve Onbaşı Mehmet Emre Özer'in (25) cenazeleri, memleketleri Gaziantep'te toprağa verildi. Şehitler için Bahaeddin Nakıboğlu Camisi'nde tören düzenlendi. Şehitlerin Türk bayrağına sarılı cenazeleri, camiye getirilirken, yakınları gözyaşı döktü.

Cenaze törenine katılan Gaziantep Valisi Erdal Ata ve 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Şehit yakınları tabutların başında bir süre bekledikten sonra namazın kılınacağı bölüme geçti. Şehit annelerini ise AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak teselli etmeye çalıştı.

11.20120916203710.jpg

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından şehitlerin öz geçmişi okundu.

Şehitlerin cenaze namazı Gaziantep Müftüsü Ahmet Bulut tarafından kıldırıldı. Müftü Bulut, namazın ardından şehitler için helallik diledi.

Törenin ardından şehit cenazeleri askerlerin omuzlarında top arabasına taşındı. Şehit annesi Emine Kaya cenazenin ardından AK Parti Milletvekili Derya Bakbak'ın, Aysel Özer ise yakınlarının yardımıyla bir süre yürüdü.

Şehit babaları Yunus Özer ve Hasan Kaya'ya da yakınları destek oldu.

Şehit Hayri Kaya'nın cenazesi, Şahinbey ilçesine bağlı Ozanlı köyünde, şehit Mehmet Özer'in cenazesi ise Gaziantep Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

ÖĞRETMEN OLMAK İÇİN BEKLİYORDU

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ

[PAGE]

EMRAH ARAL - GÖLMARMARA

Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Onbaşı Emrah Aral (25) Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde törenle toprağa verildi.

Ankara ve Van'dan havayoluyla Akhisar ilçesindeki hava üssüne getirilen şehit cenazeleri, daha sonra karayoluyla Gölmarmara ilçesine nakledildi.

Şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları, Gölmarmara Yeni Cami'ye getirildi

İkindi vakti kılınan cenaze namazına, şehitlerin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa milletvekilleri, Manisa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman ile ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

12.20120916203906.jpg

AİLELER FENALIK GEÇİRDİ

Cenaze namazı öncesi şehit Aral'ın babası Reşat, annesi Emine ve ikizi kız kardeşi Ebru Aral fenalık geçirdi. Şehit er Çakar'ın aile fertleri baba İlbeyi, anne Sevgül ve kardeşleri Bülent ile Ceylan'ın, cenaze töreni boyunca güçlükle ayakta durabildikleri gözlendi.

Manisa İl Müftü Yardımcısı Hasan Çakıroğlu'nun kıldırdığı namazın ardından askeri tören düzenlendi.

Tören mangasının omuzlarında bir süre taşınan şehidin naaşı, selamlandıktan sonra Gölmarmara Mezarlığı'nda defnedildi.

Tören sırasında, vatandaşlar tarafından terör örgütü lanetlenerek, ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' diye slogan atıldı.

ÖĞRETMEN OLMAK İÇİN BEKLİYORDU

Afyonkarahisar'daki birliğinde kısa dönem olarak askerlik yapan şehit Emrah Aral, askere gitmeden önce ilçedeki bazı okullarda vekil öğretmen olarak matematik derslerine giriyordu. Girdiği son KPSS'den 85 puan alan Aral'ın, çok sevdiği öğretmenlik mesleğine atanmayı beklediği öğrenildi.