BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,68
ALTIN 2.408,65
HABER /  GÜNCEL

Bu nasıl birgün yarabbi!

Bir yanda 25 şehidin cenazesi öte yanda yeni gelen şehit haberleri. Türkiye yüreklerin kavrulduğu bir gün yaşıyor.

Abone ol

İNTERNETHABER - Türkiye acı üstüne acıyla sarsıldı. Öyle bir pazar günü yaşadı ki Türkiye, neredeyse şehit haberi ile sarsılmayan ilimiz yok gibiydi...

Dün gece 4 askerimizin şehit haberi yeni ocaklar yaktı.
Sabahında 8 polisin şehit haberi ile 8 il daha karalar bağladı. 25 şehidin cenaze törenleri de aynı güne denk gelince şehit acısıyla kavrulmayan il kalmadı gibi... 

1.20120916164459.jpg8 polisin şehit haberi ailelere ulaşmaya başladıkça yürek dağlayan görüntüler gelmeye başladı. 


24 yaşındaki oğlunun şehit haberini alan bir ana "Gökhanım" diye gözyaşı dökerken, bir başka ocakta şehidin hayat arkadaşı 1 yaşındaki çocuğu ile acı haberi aldı. 

MERSİN
GÖKHAN KUZU
3 yıllık polis memuruydu
24 yaşındaydı...

Bingöl'deki terörist saldırıda şehit olan Gökhan Kuzu'nun şehit haberini alan Mersin'deki annesi, "Gökhanım" diye feryat edip bayıldı. 


Baba Hüseyin Kuzu Malatya'da olduğu için acı haberi İhsaniye Mahallesi'ndeki evinde polislerden alan anne Selvi Kuzu fenalık geçirdi. Acılı kadına ilk müdahale polislerle birlikte eve gelen 112 Acil Servis doktorları tarafından yapıldı.

GÖKHANIM!!!

Sakinleştirici yapılan kadın "Gökhanım' diye feryat ederek göz yaşı döktü. Yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan şehit annesi, evdeki üniformalı polislere sarılıp acısını hafifletmeye çalıştı. Yakınları, zaman zaman fenalaşarak baygınlık geçiren şehit annesini sakinleştirmekte zorlandı.
1.20120916161741.jpg Bu arada şehit evine dev Türk bayrağı asılırken, ambulansta evin önünde hazır bekletildi.
Kuzu ailesinin 3 çocuğundan biri olan Gökhan Kuzu'nun 3 yıllık polis memuru olduğu ve 2 ay önce Kütahya'dan Bingöl'e tayininin çıktığı öğrenildi. Şehidin cenazesinin Malatya ya daMersin'de toprağa verileceği kaydedildi.

İZMİR
SAMET KIRCALI
28 YAŞINDA

Şehit polislerden Samet Kırcalı’nın İzmir Karşıyaka’daki baba ocağından acı feryatlar yükseliyor.

28 yaşındaki şehit polisin evli olduğu, iki ay önce yıllık izni için İzmir’e geldiği öğrenildi. Şehit polisin 12 yıl önce de kanserden annesini kaybettiği bilgisi edinildi.

Türk bayrakları ile donatılan şehit polisin baba ocağında acı ve üzüntü yaşanıyor. Oğlunun şehit düştüğünü öğrenen baba Şaban Kırcalı ile şehit polisin kız kardeşi yakınları tarafından teskin edilmeye çalışılıyor.

GERİDE BİR EŞ VE 1 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU BIRAKTI... ACILI BABADAN TEK CÜMLE DUYULDU... DİĞER SAYFADA...[PAGE]
KONYA
1.20120916163737.jpgOSMAN KÜÇÜKDİLAN
23 YAŞINDA

Karlıova ilçesinde düzenlenen KCK operasyonundan dönerken düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan 8 polis memurundan Osman Küçükdillan’ın (23), 2 yıllık polis olduğu ve 2 ay önce tayininin Kayseri’den Bingöl’e çıktığı öğrenildi.

Şehidin, eşi ve 1 yaşındaki çocuğu ile Bingöl’de beraber yaşadığı belirtilirken, Konya’nın merkez Selçuklu ilçesinde yaşayan babasına acı haber Emniyet Müdürlüğü’nden yetkililer tarafından verildi. Bosna Hersek Mahallesi Hizmetkent Sitesi 139. sokakta bulunan baba Mevlüt Küçükdillan’ın evine şehit haberinin ulaşmasının ardından Türk Bayrağı asıldı.

SÖYLEYECEK SÖZ YOK, VATAN SAĞ OLSUN

Şehit babası Mevlüt Küçükdillan, 3 gün önce oğluyla görüştüğünü anlatarak, “Oğlum Kayseri’de görev yapıyordu. 2 ay önce tayini Bingöl’e çıktı. Karlıova’da 15-20 arkadaşı ile birlikte görev yapıyordu. Söyleyecek fazla bir şey, vatan sağ olsun” dedi.

2.20120916163748.jpg

Öte yandan, Afyonkarahisar’daki patlamada şehit olan ve bugün Konya’da son yolculuğuna uğurlanan er Abdullah Tokgöz’ün evinin, şehit polis memuru Osman Küçükdillan’ın baba evinin iki sokak yanında olduğu ortaya çıktı.

OĞLUNU BABASIZ BÜYÜTEN ANNE ACI
HABERLE BAYILDI... DİĞER SAYFADA[PAGE]

TRABZON
ÜMİT YILDIRIM
2 YILLIK POLİSTİ

Şehit 8 polisten biri olan Trabzonlu polis memuru Ümit Yıldırım'ın Trabzon’un Araklı ilçesindeki baba ocağında yas var. 

İlçenin Türkeli köyünde yaşayan Yıldırım ailesine acı haber verilirken, anne Zinnet Yıldırım fenalaşarak Araklı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Bingöl'e bir yıl önce tayin olan 2 yıllık polis memuru Ümit Yıldırım’ın bekar olduğu öğrenildi. Yıldırım'ın ilçe merkezindeki yakınlarının evine Türk bayrağı asılırken, küçük yaşta babasını kaybeden Yıldırım'ın annesi tarafından büyütüldüğü belirtildi.

1.20120916171656.jpg
Şehit polis memuru Ümit Yıldırım'ın, 2 kız kardeşinin bulunduğu, erkek kardeşi Yakup Yıldırım'ın ise bir süre önce trafik kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi.

ADIYAMAN'A DA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ...
DİĞER SAYFADA[PAGE]
ADIYAMAN
ŞEHİT MURAT TOPRAK
25 YAŞINDA

Bingöl'deki kanlı saldırının ateş düşürdüğü illerden biri de Adıyaman oldu. Bekar ve 3 yıllık polis memuru olan Murat Toprak’ın Adıyaman’ın Kahta ilçesi Narsırtı köyündeki baba evine acı haber çabuk ulaştı.

Acı haberi Kahta Kaymakamı Metin Esen, Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı ve Müdür Vekili Erol Etlik birlikte verdi.

Şehidin akrabaları ve yakınları baba evine akın ettiler. Şehidin memleketinden feryatlar yükseldi. Evin önünde sinir krizi geçiren akrabaları için sağlık ekipleri hazır bulundu.

2.20120916171851.jpg
Şehit babası Ramazan Toprak, metanetini korumaya çalışırken, anne Bedriye Toprak gözyaşlarını boğuldu. 
Şehidin köyüne Türk bayrakları asılırken, köyün camisinden sürekli dualar okundu.

3 AY ÖNCE EVLENDİ, BUGÜN ŞEHİT HABERİ GİTTİ
DİĞER SAYFADA
[PAGE]2.20120916172135.jpgHATAY/REYHANLI
ŞEHİT CUMA MERCİMEK
3 AY ÖNCE EVLENMİŞTİ


Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki mayınlı saldırıda şehit düşen polislerden Cuma Mercimek'in Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki baba evine ateş düştü.

Çevik kuvvet ekibini taşıyan aracın geçişi sırasında yola yerleştirilen bombanın patlaması sonucu şehit düşen Cuma Mercimek'in Yenimahalle 106. Sokak'taki baba evinde acı haberi alan baba Ömer, anne Ayşe Mercimek ile 4 kardeşi yasa boğuldu.

Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, Reyhanlı Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Bülent Gülbaz ve Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, İlçe Emniyet Müdürü Murat Berk de şehidin baba ocağına gelerek başsağlığı diledi.


Şehit polis Cuma Mercimek'in, 3 ay önce Mehtap Mercimek ile evlendiği öğrenildi.

YEĞENİNİN ŞEHİT HABERİNİ TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİ

HABERİ OKUMAK İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ[PAGE]

ŞEHMUS KARAKUT - DİYARBAKIR

Bingöl-Erzurum karayolunda çevik kuvvet polislerini taşıyan minibüsün geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan polis memuru Şehmus Karakut'un baba evinde hüzün yaşanıyor.

Şehidin Diyarbakır Sur ilçesi Melikahmet semtinde oturan annesi ve kardeşlerine haber verilmesi üzerine büyük üzüntü yaşandı.

Şehit polis memuru Şehmus Karakut'un amcası Halit Dostdoğru, AA muhabirine, yeğeninin şehadet haberini televizyon izlerken öğrendiğini, evlerine geldiğinde ise annesi ve dayısının Bingöl'e hareket ettiğini söyledi.

Yeğeninin küçük yaşlarda babasını kaybettiğini dayısının yanında büyüdüğünü ifade eden Dostdoğru, şunları söyledi:

''Yeğenim henüz 26 yaşındaydı ve babasını küçük yaşlarda kaybetmişti. Göreve başlayalı 2 yıl olmuştu. Şehmus aslında İstanbul'da göreve başlayacaktı fakat Bingöl yakın olduğundan burayı tercih etmişti. Bu acıyı kelimelerle ifade etmek mümkün değil. Kimse ölmesin, 30 yıldır evlatlarımız ölüyor. Çok üzülüyoruz buradan yetkililere sesleniyorum bu acı bitsin.''