BIST 9.807
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.429,97
HABER /  GÜNCEL

Ilıcak ve Altan kardeşler davasında ortalık karıştı

Ahmet ve Mehmet Altan kardeşler ile Nazlı Ilıcak'ın yargılandığı darbe davasında ortalık karıştı. 4 avukat salondan atıldı... Savcı, "Yeni atandım, dosyayı inceleyemedim, tutukluluklar devam etsin" dedi. Tutukluluğun devamına karar verildi.

Abone ol

15 Temmuz darbesiyle ilgili olarak tutuklanan Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davada salon karıştı. Savcı, yeni atandığını belirterek esas hakkında mütalaa için süre isteyip tutuklulukların devamını talep etti. Nazlı Ilıcak sık sık hakim savcı değişmesine isyan etti. Mahkeme, tutuklulukların devamına karar verip duruşmayı erteledi.

45 dakika gecikmeli başlayan duruşmada 26. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kemal Selçuk Yalçın, esas hakkındaki mütalaadan önce söz almak isteyen avukatlar Ergin Cinmen, Figen Çalıkuşu, Ferat Çağıl ve Melike Polat'ı duruşmadan çıkardı. 

ÖNCE ENGİN CİNMEN SALONDAN ATILDI

Duruşmanın başlamasıyla birlikte Altan kardeşlerin avukatı Ergin Cinmen talep için söz istedi. Mahkeme başkanı söz vermeyince itiraz eden Avukat cinmen Başkanı'nın kararıyla salondan atılırken, duruşma salonunda başlayan uğultu nedeniyle başkan salonu da boşalttırdı ve 15 dakika süren duruşmaya ara verdi. 

Nazlı Ilıcak çok duygulandı! Yaşlıyım deyip Gül ve Akar'ı...

ARADAN SONRA FİGEN ÇALIKUŞU DA SALONDAN ATILDI

Tekrar baylayan duruşmada bu kez Altan kardeşlerin avukatı Figen Çalıkuşu söz istedi. Mahkeme Başkanı, avukat Çalıkuşu'nu da salondan attı. Avukat Çalıkuşu, hâkimi ret ettiklerini açıkladı. Duruşmaya tekrar ara verildi.

ÜÇÜNCÜ AVİKAT DA SALONDAN ATILDI VE 3. KEZ ARA VERİLDİ

Tekrar başlayan duruşmada bu sefer Altan kardeşlerin diğer avukatı avukatı Ferat Çağıl söz istedi. Mahkeme Başkanı, Ferat Çağıl'ı da duruşmadan attı. Yine ara verildi. 

REDDİ HAKİM İSTEDİ, DÖRDÜNCÜ AVUKAT DA ATILDI

Saat 12.00 sularında tekrar başlayan duruşmada Fevzi Yazıcı'nın avukatı söz istedi, hâkim söz vermedi. Ardından da Altan kardeşlerin avukatı  Altan kardeşlerin avukatı Melike Polat reddi hâkim talebini yineledi. Mahkeme Başkanı, avukat Polat'ı da duruşmadan attı. Saat 14:00'e kadar duruşmaya ara verildi.

Ahmet Altan diklendi Mehmet Altan 'allah rızası için' deyip...

DOSYAYI İNCELEYEMEDİM, TUTUKLULUKLARI DEVAM ETSİN

Saat 14.00'te yeniden başlayan duruşmada esas hakkındaki mütalaası için söz verilen Cumhuriyet Savcısı, davada yeni olduğu için mütalaa hazırlamak üzere ek süre verilmesini istedi. Savcı, sanıkların tutukluluğunun devamına karar verilmesini talep etti.

NAZLI ILICAK SAVCI DEĞİŞİKLİĞİNE İSYAN ETTİ

Duruşmada söz alan tutuklu sanık Nazlı Ilıcak "Sürekli hâkim, savcı değişikliği yargılama usulü açısından olağan bir şey midir? Bunun kayıtlara geçmesini istiyorum" dedi.

Yargıtay'ın son kararlarının çok önemli olduğunu ancak kendilerinin yeterince konuşma, savunma yapma imkânı bulamadıklarını belirten Nazlı Ilıcak, "Avukat kısıtlaması sadece bizler için sürüyor ve bu kısıtlama savunma hazırlamayı çok sıkıntılı bir hâle sokuyor. Yargıtay 16 Ceza Dairesi kararlarını gündeme getirmek istiyorum. Benim durumumu, hakkımdaki suçlamayı doğrudan ilgilendiriyor" ifadelerini kullandı.

BENİM DARBECİ OLDUĞUMA KİMSEYİ İNANDIRAMAZSINIZ

AİHM'in kendisi Ahmet ve Mehmet Altan'ın davalarında karar için inceleme yaptığını hatırlatan Nazlı Ilıcak, "Allah kimseyi haksız yere suçlanma durumuna düşürmesin. Ben hayatım boyunca darbelere karşı oldum. Nazlı Ilıcak'ın darbeci olduğuna kimseyi inandıramazsınız" dedi.

AİHM BİZİM İÇİN İHLAL KARARI VERECEK...

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Muiznieks'in AİHM'e kendisi ve Altanlar için sunduğu mütalaadan bir bölüm okuyan Ilıcak şöyle devam etti: "Bu mütalaa ışığında AİHM'in bizler için ihlal kararı alacağı açık. Ben Türkiye'nin bir kez daha bu duruma düşmesini istemem. Yargıtay, manevi cebir suçlamasının faşist İtalya'ya ve Yassıada yargılamasına özgü olduğunu kararında yazmıştır. Yargıtay 16. Daire araç fiilin de suç olması gerektiğini karara bağladı. Yazılar, röportajlar, konuşmalar suç değildir. Yargıtay'a göre, örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek için fiilin örgüt talimatıyla işlendiği kanıtlanmalı."

TUTUKLULUKLARININ DEVAMINA...

Nazlı Ilıcak, Mehmet ve Ahmet Altan'ın savunmalarının ardından mahkeme heyeti ara kararı açıkladı. Mahkeme, Nazlı Ilıcak, Mehmet ve Ahmet Altan kardeşlerle diğer tutukluların tutukluluğunun devamına karar verdi. Duruşma ertelendi. 

Duruşmaya Altan kardeşler SEGBİS bağlantısıyla katılıyor. Soruşturma kapsamında Ahmet Altan 417, Mehmet Altan 418, Nazlı Ilıcak 411 gündür tutuklu bulunuyor.