BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  MEDYA

İlhan Selçuktan çatlağız itirafı

İlhan Selçuk'un kendi yazarı Hikmet Çetinkaya ile ilgili sözleri basına yansıyınca açıklama yapmak zorunda kaldı

Abone ol

Ergenekon davasının iddianamesindeki telefon görüşmelerinden birinde Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk'un, aynı gazetenin yazarı Hikmet Çetinkaya'yla ilgili "Hikmet normal değil" dediği gündeme gelmişti.

Konuyla ilgili haberler medya organları ve internet sitelerinde yayılınca Selçuk bir açıklama yapmak zorunda kaldı. 'Terör örgütünün kurucusu ve yöneticisi olmak ve yazılarıyla halkı isyana teşvik etmekle' suçlanan İlhan Selçuk, dünkü köşesinde tarihi dostuna neden 'normal değil' dediğini şu sözlerle izah etti:

"Biz birbirimizle böyle konuşuruz, gümrüksüz, pasaportsuz, vizesiz... Birbirimizi birbirimize çok güzel çekiştiririz; bizim çocuklar da benim hakkımda neler de neler söylerler... Cumhuriyet böyle yaşar...". Cumhuriyetçilerin anormal olduğunu belirten Selçuk, "Hikmet normal mi?.. Ben normal miyim?.. Hepimiz biraz çatlağız... Cumhuriyetçiler normal mi?... Büyük bir tarihsel kıyametin içinde dünyanın en büyük gücüne karşı, kelle koltukta savaşımı göze alan kişiler nasıl normal olabilirler ki?.." dedi.