BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,89
ALTIN 2.473,10
HABER /  POLİTİKA

CHPli vekilden Sezer itirafı

CHP’li Kılıçdaroğlu, rektör atamalarını eleştirirken Sezer döneminin hatırlatılması üzerine, itiraf gibi bir savunma yaptı!

Abone ol CHP’li Kılıçdaroğlu, rektör atamalarını eleştirirken Sezer döneminin hatırlatılması üzerine, itiraf gibi bir savunma yaptı: AKP yandaşı medyaya katkı yapmamak için Sezer’in bazı eylemlerine eleştiri yöneltmedik.

Yüksek Askeri Şura’da ihraç kararı alınmamasını Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’a makam aracı alınmasına bağlayan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu dün de rektör atamalarını eleştirirken ilginç konuştu. TSK-CHP gerginliğinin mimarı Kılıçdaroğlu, Ahmet Necdet Sezer dönemindeki bazı atamaları doğru bulmadıkları halde yorum yapmadıklarını belirtti.

CHP’DE HİÇ HATA YOK MU?
KIlIçdaroĞlu ‘CHP; TSK, Hükümet, Köşk, Anayasa Mahkemesi ve YÖK ile kavgalı. Hata siz de mi yoksa bu kurumlar mı hatalı? CHP’nin bu gidişatı nereye’ sorusuna karşılık, CHP’nin kimseyle kavga etmediğini, sadece doğruları söylediğini kaydetti. Kılıçdaroğlu, ‘Sezer döneminde bir oy alan adayın da rektör atandığını, CHP’nin bunu eleştirmediğinin’ hatırlatılması üzerine ‘Bazı atamaları eleştirdik. AKP yandaşı medyanın haksız eleştirilerine katkı yapmamak için sayın Cumhurbaşkanı’nın (Sezer) bazı eylemlerine eleştiri yöneltmedik o dönemde’’ dedi.

CUMHURİYET İÇİN SUSTUK
‘Bu doğru bir davranış mı’ sorusuna ‘Doğrudur’’ diyen Kılıçdaroğlu, ‘Cumhuriyet’i korumak adına doğru bir davranıştır. Eğer, bugün yapılan atamalarda ölçü Cumhuriyet karşıtlığı ise buna şiddetle karşı çıkarız. Bu da bizim temel görevimizdir’’ diye ekledi. Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Gül’ün siyasi hırsının tutsağı olduğunu iddia etti Gül ve YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın istifasını istedi. Atamalarda öç psikolojisi ile hareket edildiğini söyledi.

Star