BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,81
ALTIN 2.395,58
HABER /  MEDYA

İlber Hoca yine fırçayı bastı!

İlber Ortaylı, müzelerde hırsızlık yapıldığı yönündeki iddialar için bakın neler söyledi;

Abone ol
Tarihçi Prof. Dr. İlbey Ortaylı, lafını esirgemedi yine vatandaşa posta koydu! Müzelerden hırsız yapıldığı yönündeki söylentilerle ilgili olarak "bu millet müzeye gitmez ama müzeler hakkında konuşur" diyerek iddiaları yalanlayan Ortaylı, Dolmabahçe Sarayı'nın ise tehlikede olduğunu söyledi.

Prof. Dr. İlber Ortaylı, CNN Türk'te katıldığı televizyon programında, müzelerden bazı tarihi varlıkların kaçırıldığı yönündeki iddiaları cevapladı. Müzelerden öyle belirtildiği gibi büyük hırsızlıkların olmasının mümkün olmadığını söyleyen Ortaylı, eski bir bakanın da bu yöndeki iddialarının boşa çıktığını anlattı. Ortaylı şöyle konuştu:
 
Bu millet müzeye gitmez, müzeler hakkında konuşur. Eski bir bakan arkadaşımız çini porselenlerin değiştirildiğini söyledi bu ciddi bir iddia ama doğru çıkmadı. Türkiye müzelerinde büyük hırsızlıklar olmadı. Küçük hırsızlıkları da bilmiyoruz.”

SARAY TEHLİKEDE 

Dolmabahçe Sarayı'nın büyük tehlike altında olduğunu da söyleyen Ortaylı, o bölgenin böylesine devasa yapılaşmayı kaldıramayacağını savundu. İşte o sözler:

"Milletin itiraz edeceği şey, sarayın etrafına usulsüz dikilen binalardır. Mimari estetiğe, bilime aykırı dikilen otellerdir, Beşiktaş Stadyumu, tiyatroyu yıkarak başlamıştır yapılmaya, o saray onu kaldırmaz, derhal hükümetin stadyum için saha tahsisi yapması gerekir."