BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,69
ALTIN 2.410,68
HABER /  GÜNCEL

Cemaat açıkladı o halı değil bakın ne?

Gülen'in odasında yere serilen Türkiye haritalı halıyla ilgili cemaatin açıklaması, şaşkınlıkla karşılandı.

Abone ol

BBC'nin Gülen'in evinden çektiği fotoğraflardan birindeki Türkiye haritalı halı günün olayı olmuştu. G

ülen'in sohbetlerinin yayınlandığı herkul.org sitesinin editörü Osman Şimşek tepkiler gelince o halıya açıklama getirdi. Şimşek'in dediğine göre o halı değil seccadeymiş. Ancak bu kez de 'saccadeye basılır mı?' tartışması çıktı.

BBC'nin geçtiğimiz günlerde Fethullah Gülen ile yaptığı söyleşi tartışılmaya devam ediyor. Röportaj öncesi BBC ekibinin, çekim yaptığı Gülen'in çalışma odasında Türkiye haritalı halının çiğnenmesi sosyal medyada yankı uyandırdı.

Hal böyle olunca Şimşek, suçlamalara yaptığı açıklamayla cevap verdi. Türkiye haritalı halıyı ve İngiliz kanalı BBC muhabirlerinin bu halıyı çiğnemelerini doğrulayan Şimşek'in savunması yeni tartışmaları beraberinde getirdi.

O SECCADE

Sevenlerinin Gülen'e Türkiye haritalı bir halı gönderdiğini onun da hediyeyi seccade olarak odasına serdiğini söyleyen Şimşek'in sözleri yeni bir tartışma başlattı.

Bu kez de 'seccade yerde serili bırakılır mı ve dahası seccadeye ayakkabıyla basılır mı?" soruları sosyal medyada tartışılmaya başlandı.

fethullah-gülen-türkiye-haritasi-hali.jpg

OSMAN ŞİMŞEK'İN AÇIKLAMASI

"Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi, “Amelî Milliyetçilik ve Vatan Hasreti” başlığıyla neşrettiğimiz 13.04.2009 tarihli Bamteli sohbetinde şöyle demişti: “Odamda Türkiye’nin her köşesinden gelmiş toprak var. Onlara kutu yaptırdım. Geçende aklıma geldi ki Türkiye toprağına secde edemiyorum. Başımı onun toprağında yere koymayı arzu ederim. Acaba dedim, ben onların hepsini bir tahta üzerine döksem, her yerinkini, çamur yapsam dondursam, sonra namaz kılarken ona koysam… Bu, benim hissiyatım. Sonra hissiyatıma şer’î ve Kur’ânî mantığım karşı çıktı, dedi ki sen böyle bir şey yaparsan bu defa herkes haydi Türkiye toprağından bir seccade… Yeni bir bidat icat etmiş oluruz. O da ayrı bir yırtık meydana getirir, ayrı bir kırık meydana getirir.”

Hocamızın bu sözleri üzerine kendisine Türkiye haritalı bir halı gönderildi; o da bu güzel hediyeyi seccade olarak odasına serdi.

BBC röportajı sırasında gazeteciler o halının bir seccade olduğunu anlayamayıp üzerine basınca ve o an fotoğraf karesine aksedince, kötü niyetli insanlar onu da karalama kampanyalarına malzeme olarak kullanmakta gecikmediler."

Fethullah Gülen'in yatak odası.png

BBC, Fethullah Gülen'in yatak odasını da böyle çekmişti.