BIST 9.888
DOLAR 32,58
EURO 35,02
ALTIN 2.461,63
HABER /  GÜNCEL

İlanla başbakan aranıyor!

İlan verildi. Bir avrupa ülkesinde dolgun maaşla çalışacak başbakan aranıyor.

Abone ol Recruitireland.com isimli bir insan kaynakları sitesinde RI/TAO0001 koduyla 2 Nisan tarihinde yayınlanan ilanda İrlanda'da günün konusu oldu.

Şu anki Başbakan Bertie Ahern tarafından verilmiş gibi gösterilen ilanda meslek olarak başbakanlık yazarken firma olarak da Ireland Inc. yer alıyor. Yıllık ücret olarak ise yıllık yaklaşık 310 bin sterlin (481 bin dolar) vaat ediliyor. İşin sürekli bir iş olduğu ve 5 yıllık bir sözleşme yapılacağı da bildiriliyor.

İşe alınacak kişiye bir özel şoförlü bir otomobil verileceği, yemeklerin ücretsiz olduğu, istediği an içki ve çay servisi yapılacağı, her yıl içinde 90 günlük tatil hakkının bulunacağı ve uzun aralarda dinlenebilmesi için Dublin Parlamentosu'nda özel bir bölümü olacağı da belirtiliyor. İşe başlama tarihi ise 7 Mayıs olarak verilmiş.

Belirtilen tüm bu özellikler şu anki İrlanda başbakanının yaptığı işle birebir örtüşüyor.

İlanın sitede yayınlanmasıyla birlikte 24 saat içinde ilan sayfasına 135 binden fazla giriş yapıldığı bildirildi. Başvuru yapmak isteyenlerin siteye üye olması ve sitede kayıtlı bir cv'lerinin bulunması gerektiği vurgulanıyor.

Tabi bu ciddi bir iş ilanı değil. Recruitireland.com çalışanları böyle bir ilan verdiklerinde ne olacağını görmek istemişler ve ilanı hazırlamışlar. Bazı arkadaşları ve meslektaşlarına böyle bir ilan verildiğine dair e-posta atarak beklemeye başlamışlar.

Şirketin pazarlama müdürü Emma Henry, "İnternet bir sarmal gibi, sarmala ufak bir bilgi bıraktığınızda bu bilgi tüm sarmala yayılıyor. Biz de bunu denemeye karar verdik. Şu ana kadar hiç şikayet almadık" şeklinde konuştu.

Başbakan olmanın hiç de kolay olmadığını vurgulayan Henry, ilanda aranan kişinin aşağıdaki özelliklere haiz olması gerektiğini ifade etti:

"Öncelikle, başbakan olacak kişinin ulusuna her gün rapor vermesi gerekiyor. Liderlik ve takımını motive etme yeteneğine sahip olmalı. Karşıtlarının ve muhaliflerinin kuyusunu kazabilmeli ve baskı altında da performansından bir şey kaybetmemeli. İletişim yeteneği ve İngilizcesi çok iyi olmalı. En önemlisi de İrlanda'da 90'lı yıllarda yapılan finansal hataları tekrarlamalı."

İlanın en altında da bu gerçek bir ilan değildir, lütfen başvurmayınız yazısı da eklenmiş. (Kaynak: CNN Türk)