BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İlaçlı bisküvi ile gasp kameralarda

Hasta yakınlarına ilaçlı bisküvi ikram edip uyuttuktan sonra, bu kişilerin cep telefonu ile paralarını gasp eden bir kişi yakalandı.

Abone ol

İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmalarda çeşitli hastanelerde hasta yakınlarına ilaçlı bisküvi ikram edip uyuttuktan sonra bu kişilerin cep telefonu ile paralarını gasp eden bir kişiyi yakaladı.

İzmir'deki bazı hastanelerde bir kişinin ilaçlı bisküvi ile uyuttuğu kişileri gasp ettiği şikayeti üzerine çalışma başlatan Gasp Büro Amirliği ekipleri hastanelerdeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi.

Güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, 2006 yılında aynı şekilde 6 kişiyi gasp etmek suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezası alan ve şartlı salıverme yasasından faydalanıp 1 ay önce cezaevinden çıkan H.R.C. isimli şahıs olduğunu belirledi.

Zanlının kimlik ve eşkal bilgilerini tespit eden ekipler, hastanelerde önlem alan birimlere bu bilgileri dağıttı.

Kendilerine verilen eşkal ve kimlik bilgileri doğrultusunda hastanelerde görev yapan Huzur Timi ekipleri, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde şüpheliyi görerek takibe aldı. Takip edildiğinden habersiz olan zanlı, hasta yakınlarıyla sohbet etmeye başlayıp, samimiyet kurmaya başladığında polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlının üzerinden de içine uyku ilacı konulmuş bir paket bisküvi ele geçirildi. Yapılan incelemede zanlının dört ayrı hastanede dört kişiden toplam bin 110 TL ile 4 cep telefonu gasp ettiği tespit edildi. Emniyette işlemleri tamamlanan zanlı adliyeye sevk edildi.