BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İktidarı ve muhalefeti bölmek istiyorlar

AK Parti İstanbul milletvekili ve İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği Türk Grubu Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, bazı kesimlerin AK Parti'yi bölmek için kurdukları tezgahlarla bunu başaramayınca muhalefeti dizayn etmek için harekete geçtiğini öne s

Abone ol

AK Parti İstanbul milletvekili ve İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği Türk Grubu Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, bazı kesimlerin AK Parti'yi bölmek için kurdukları tezgahlarla bunu başaramayınca muhalefeti dizayn etmek için harekete geçtiğini öne sürdü.


AK Parti Patnos İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen 'Türkiye Buluşmaları-2' adlı toplantı, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde yapıldı. AK Parti Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın ile Ağrı milletvekili Hanifi Alır'ın konuşmasından sonra kürsüye çıkan İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği Türk Grubu Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, AK Parti iktidarının 8 yılda yaptığı icraatları anlattı. Milletin oylarıyla iktidara geldiklerini belirten Prof. Dr. Gündüz, Türkiye'de bazı kesimlerin bunu hazmedemediğini ve iktidarı başarısızlığa mahkum etmek için değişik tezgahlar kurulduğunu fakat hiçbirisinde de başarılı olamadığını savundu.

Milletvekili Gündüz, ''İktidarı nasıl çelmeleriz; bunun gizli ve açık hesapları yapıldı. AK Parti'yi bitirme ve değişik darbe planları yapıldı. Değişik tuzaklar kuruldu. Ama bunların hiçbirisi tutmadı. Her yolu denediler, partinin birliğini ve bütünlüğünü bozamayınca muhalefeti dizayn etmek için devreye girdiler ve muhalefet çatladı''diye konuştu.


Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı düşüren kasetin dünün kaseti olmadığını söyleyen Prof. Dr. Gündüz, Ergenekoncular tarafından daha önce pek çok stratejik yerde görev yapan askerler, yargıçlar ve siyasilerle ilgili bu tip şantaj kasetlerin hazırlandığını ve bunların da Ergenekon davasının delillerinde olduğunu ifade etti. Milletvekili Gündüz, Ergenekoncuların şantaj kasetleriyle istedikleri kişileri tehdit ederek istedikleri icraatı yaptırdıklarını ifade ederek, ''Eski Devlet Güvenlik Mahkemesi Başsavcısı Nuh Mete Yüksel de böyle bir kasetle gitti. Bunlar istedikleri adamlara dava açıyorlar, istedikleri partiye de kapatma davası açtırıyorlar. Sayın Baykal'ı da bu kasetle çok tehdit ettiler. O yüzden yılların deneyimli bir politikacısı ana muhalefet lideri, 'Ben Ergenekonun avukatıyım' dedi.

Milletvekillerini müdahil olarak Silivri'ye, Erzurum'a ve Erzincan'a gönderiyor. Benim bildiğim Deniz Baykal asla böyle bir Anayasa'ya ve yasalara karşı aykırı bir adım atmaz, bir laf söylemez. Nasıl söyler diye ben de hayretler içinde kalıyordum. Sonra anladım ki adamı bu kasetlerle tehdit etmişler'' iddiasında bulundu.


Gündüz, bazı güçlerin muhafazakar kesimden de oy alabilecek bir adamı ana muhalefet liderliğine monte etmeyi düşündüğünü ama bunu daha bulamadığını dile getirdi. Kılıçdaroğlu'nun daha geçici olduğunu savunan İstanbul milletvekili Prof. Dr. Gündüz, Kılıçdaroğlu'nun ne fiziği ne müziği ne de kimyasının buna müsait olduğunu belirtti. Gündüz, ''Adam daha oturduğu koltuğu dolduramıyor. Ölünün yüzünü ne kadar pudralarsanız pudralayın ölü dirilmez. Dökme suyla da değirmen dönmez'' ifadelerini kullandı.


Demokratik açılım konusuna da değinen Prof. Dr. İrfan Gündüz, Türkiye'nin en büyük probleminin terör problemi olduğunu söyleyerek, akan kan ve gözyaşından en fazla rahatsız ve ıstırap duyan bir anlayışa sahip olduklarını kaydetti. Bazılarının terörden rant sağladığını belirten Gündüz, özellikle Anadolu'dan her gün bir şehit cenazesi gelse de arkasından slogan atarak, hükümet aleyhinde kullansak diye bekleyenlerin olduğunu iddia etti. Milletvekili Gündüz, dağda ölenin de ve şehit olan Mehmetçiğinde bu
memleketin insanı olduğunu vurgulayarak, birilerinin aramıza fitne tohumları ekerek olayı bu duruma getirdiğini ifade etti. Gündüz, terör örgütlerinin bugün uluslararası politikada ülkelerin kullandığı taşeron olduğunun altını çizerek, terörün iki ayağından en önemlisinin dış destek olduğunu ve bundan kurtulmak için terörün dış ayağını kesip koparmak gerektiğini kaydetti.

Türkiye'de yıllardır kirli tezgahlar kuranların hesap verdiğini belirten Prof. Dr. Gündüz, Anayasa değişikliğini anlatarak, değişiklikte asıl hedefin millet iradesinin egemen olduğu, milletin özgürlüklerinin garanti altına alındığı ve gerçekten demokratik ve özgür bir Anayasa'nın oluşmasını sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.