BIST 10.169
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.400,26
HABER /  GÜNCEL

İkinci randevuda ortak açıklama

Kürt açılım turlarının ikinci günü... İçişleri Bakanı Atalay, TOBB'un kapısını çaldı. Görüşme sonrası ortak açıklama yapıldı

Abone ol

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kürt açılımı turlarının ikinci gününde sivil toplum örgütlerinin kapısını çalıyor.

Bakan Atalay TOBB'da... Rifat Hisarcıklıoğlu'yla bir araya geldi.

Türkiye Odalar ve Borsalar birliği'ning örüşleri önemli. Çünkü özellikle işadamlarının bölgede sıkıntıları var.. Bugün işdünyası tespitlerini Bakan Atalay'a aktaracak.

Görüşme sonunda ortak bir basın açıklaması yapıldı.

TOBB Başkanı Hisarciklioğlu, Bakan Atalay'a yaptğı ziyaretten dolayı teşekkür ederek "Türkiye iyi işleyen, yöneten, denetlenebilir, hesap verebilir ve şeffaf, birinci sınıf bir demokrasiye sahip olmalıdır" dedi. Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: "Demokrasinin artması ekonominin güçlenmesiyle mümkün olacaktır. O halde Türkiye, iyi işleyen, yöneten, denetlenebilir, hesap verebilir ve şeffaf birinci sınıf bir demokrasiye sahip olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ifade hürriyeti, din ve vicdan hürriyetiyle, teşebbüs hürriyeti tam olarak sağlanmalı ve garanti altına alınmalıdır. İnsanlarımızı ekmek hürriyet ve emniyet arasında tercih yapmak zorunda bırakmamalıyız. Hukukun her alanda egemen olduğu özgüveni yüksek bir Türkiye gelecek kuşaklara bırakmalıyız. Biz TOBB olarak katılımcı bir yönetim anlayışını benimsedik."

PEŞİN PAKETLERLE KARARLARLA YOLA ÇIKMAK İSTEMİYORUZ

Atalay, "Bir anlamda kardeşlik ve huzur projesi olarak değerlendirdiğimiz çalışmalarımız devam ediyor. Sivil toplumla da görüşüyoruz. Bu anlamda TOBB çatı konumunda, ekonominin nabzını tutan büyük bir kuruluşumuz. Çalışmamızı kendilerine aktardık. niyetimizi anlattık. En fazla üzerinde durduğumuz hususus geniş bir mutabakata varmak olduğunu söyledik. Bütün toplum kesimleri olarak bu sorunu birlikte değerlendirelim dedik. Usul ve yöntemini çok önemli görüyoruz. Her görüşü almak istiyoruz. Peşin paketler kabullerle çıkmıyoruz. Bunun Türkiye'yi güçlendireceğine inanıyoruz. Geniş bir zeminleri var. Hem bu meselenin anlatılması hem çözüme yönelik görüşlerini bekliyorum. Bu ilk görüşmemizdir."

BASINDAN DA DESTEK İSTEDİ, KAMUOYUNA SESLENDİ

Atalay, basın mensupları aracılığıyla basının desteğini istediğini de duyurdu.. "Bu iç siyasete alet edilecek bir konu değil" diyen Atalay, "Gelin elele verelim ve bu sorunu hep birlikte çözelim" diye kamuoyuna seslendi.