BIST 10.899
DOLAR 32,23
EURO 34,96
ALTIN 2.477,26
HABER /  GÜNCEL

İki uçta gezinen gazete

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Vakit ve Cumhuriyet'i eleştirdi

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, SABAH'a konuştu: Vakit neyse, diğer uçta Cumhuriyet o. Cumhuriyet'i de eleştirmek lazım.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Danıştay'a yapılan saldırının hedefinin, doğrudan Hükümet olduğunu savundu, Vakit Gazetesi'nin Danıştay'ı hedef gösterdiği yorumları için ise "Vakit neyse, Cumhuriyet gazetesi o" dedi. New York'taki Türk günü yürüyüşüne katılmak üzere ABD'ye giden Şahin, uçakta sorularımızı yanıtladı.

ÖZGÜR GÜNDEM GİBİ
"Vakit'in de yaptığı doğru değil. Basın özgürlüğü adına Vakit'e bir şey yapamayız. Tıpkı Özgür Gündem gazetesine yapamadığımız gibi. Buna yargı müdahale etmek zorunda ve öyle de oldu. Vakit'i eleştirirken bir şey daha söylemek istiyorum. Cumhuriyet gazetesini de eleştirmek lazım. Cumhuriyet, her gün hükümeti, iktidar partisini ve bakanlarını en ağır şekilde eleştiriyor. Bize karşı bir nefret saldırısı oluşmasına neden oluyorlar. Kendimizi hedef gösteriliyormuş hissediyoruz. Bir uçta Vakit neyse, diğer uçta da Cumhuriyet o!" Cenazede "Katil hükümet" gibi sloganların "kurşun gibi ağır" olduğunu ifade eden Şahin, "katillerin amaçlarına, aslında eylemi gerçekleştirdikleri gün değil, ertesi gün bu gösteriler sonucu ulaştıklarını" söyledi. Şahin, "Halk adına şikayetçiyim" dedi ve yargı organlarını göreve çağırdı.

Kaynak: www.sabah.com.tr