BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.414,15
HABER /  GÜNCEL

İki saatte bel ağrılarınız bitecek

Toplumda oldukça yaygın olarak görülen ve neredeyse tüm sosyal hayatı etkileyen bel ağrıları artık tarihe karışacak. Yeni uygulama ile ağrılar iki saat içerisinde gideriliyo

Abone ol

Türkiye'de uygulamaya başlanan 'radyofrekans' yöntemiyle, bel ağrıları sadece bir-iki saat içerisinde gideriliyor.

Eğer böyle bir rahatsızlığınız varsa, yeni uygulanmaya başlanan 'radyofrekans' yöntemiyle tedavi olduktan birkaç saat sonra çıkabilecek ve ertesi gün işbaşı bile yapabileceksiniz.

Dünyada en çok rastlanılan ve kişilerin en fazla şikayetçi olduğu rahatsızlıklardan biri olan bel ağrıları, artık radyofrekans ismi verilen yöntemle bir günde tedavi ediliyor ve hasta ertesi gün işbaşı yapabiliyor.

Genellikle geçici olan ancak toplumun %25'sini hayat boyunca huzursuz eden bel fıtığı hastalığında en büyük sıkıntı ise ameliyat edilemeyecek kadar küçük olanlardı. Ancak şimdi tüm dünyada uygulanan radyofrekans yöntemini Türkiye'de Op.Dr.Aybars AKKOR ve Op.Dr.Gökhan ÖZÇINAR'ın girişimleri sayesinde yurtdışına gitmeden uygulayarak ağrısız bir hayata kavuşabilirsiniz.

Bel fıtığının ilerlemiş evrelerinde çeşitli mikrodiskektomi yöntemleri ile ameliyat ediyor ve hastayı bu ıstıraptan kurtarıyoruz ancak çoğu kişi bu kadar şanslı olmuyor çünkü "bazı bel fıtıkları maalesef ince ince hep sızlar ve kişiyi oldukça rahatsız eder. Ancak bunlar ameliyat edilemeyecek kadar da küçüktürler. Biz bunları şimdi radyofrekans yöntemiyle çok kısa sürede ağrısız günlere kavuşturuyoruz."

Bel fıtığı sadece ağrı yada uyuşukluk meydana getirdiği takdirde, bu tip hastalara ilaç ve istirahat tavsiye ediyoruz. Ancak bununla ağrılarından kurtulamayan kişilere egzersiz veriyoruz.

Nitekim bu da bazı hastalarda etki etmiyor, son olarak da hastalarımıza radyofrekansı tavsiye ediyoruz.

Operasyon için hastanede kalma gibi bir durum yok hastaların hepsi ameliyat sonrasında yürüyerek eve gidebiliyor. Radyofrekansta, hastanın omurgasında diskin içini ısıtıyoruz. Bu ısıtmanın etkisiyle fıtık büzüşüyor. Büzüştüğü zaman içindeki ağrıyı meydana getiren sinirler bloke oluyor ve ağrı gideriliyor. Ayrıca fıtık büzüştüğü için sinir ve omurilik üzerine baskı azalıyor. Operasyon özel görüntüleme yöntemleri altında 15-20 dakika sürüyor ve sadece uygulamayı yaptığımız bölgeyi hafifçe uyuşturuyoruz.

Kaynak: www.mynet.com