BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.472,01
HABER /  GÜNCEL

İnternet korsanlarına ceza

ABD’de yeni çıkan bir yasa, gösterimde bulunan filmlerin dosya paylaşımı ile internette dağıtılmasına üç yıl hapis cezası getiriyor. Yasanın ayrıntıları şöyle:

Abone ol

ABD’de yeni çıkan bir yasa, gösterimde bulunan filmlerin dosya paylaşımı ile internette dağıtılmasına üç yıl hapis cezası getiriyor.

İnternet üzerinden telifli film içeriği satan kişiler George Bush’un imzaladığı yeni yasayla 3 yıla kadar hapis cezası alacak. Yasa, filmler veya albümler ticari olarak henüz piyasaya çıkmadan, bu içeriği dosya paylaşım sitelerine veren kullanıcıları hedefliyor. Yasa, sinemalarda filmleri video kameraya alan kişileri de kapsıyor.

Dünyanın en büyük film ve müzik pazarlarından ABD’de şirketler internette dosya paylaşımının ‘korsan kopya’yı cesaretlendirdiğini ve sektörü büyük ekonomik zarara uğrattığını öne sürüyor. Film şirketlerini temsil eden Motion Picture Association of America (MPAA), internette dosya paylaşım sitelerinde bulunan korsan film içeriklerinin yüzde 90’ının sinema salonlarında el kameralarıyla çekilen görüntüler olduğunu savunuyor.

Kaynak: www.ntvmsnbc.com