BIST 10.293
DOLAR 32,22
EURO 34,71
ALTIN 2.454,11
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İki köy orman için birbirine düştü!

Adana’nın Karaisalı ilçesine bağlı Etekli Köyü ile Aladağ’ın Posyağbasan Köyü arasında, orman kesimi yüzünden sınır anlaşmazlığı çıktı.

Abone ol

Adana'nın Etekli Köyü Muhtarı Orhan Kartopu, 1984 yılında Aladağ’ın Karaisalı’dan ayrıldığını ve o yılda iki köy sınırının belirlendiğini, ancak Karaisalı Orman İşletmesi’nin ise Aladağ’a bağlı Posyağbasan Köyüne orman işçiliği hakkının verdiğini söyledi.

Kartopu, bu nedenle kendi köylülerinin büyük zarara uğradığını belirterek, tedbir talepli olarak Nisan ayı içerisinde İl Özel İdare Kurulu’na başvuru yaptıklarını, karar verilene kadar Orman İşletme Müdürlüğü’ne yazı yazılarak şimdilik kesim tevzi işleminin durdurulmasını talep ettiklerini söyledi.

1946 yılında Tapu Kök Kayıtları ile İl İdare Kurulu’nun 20.1.1984 tarih ve 292 sayılı kararına göre, şimdi kesimi yapılan ormanların Etekli Köyü sınırı içerisinde kalmasına rağmen, Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğü’nün izni ve yazıları ile gerçekleştiğini söyleyen Kartopu, “Etekli Köylüleri 2009 yılı dahil olmak üzere fasılasız olarak mezkur alanın fiili kullanım haklarından tek başına nizasız bir şekilde yararlanmışlardır” dedi.

Hukukun üstünlüğüne inandıklarını belirten Kartopu, “Etekli köyü ile Posyağbasan Köyü arasındaki orman alanının sınırının tapu kök kayıtlarına, yani 1946 yılındaki hudut nameye, şuana kadar sorunsuz devam ede gelen fiili kullanıma göre, iki köy arasındaki orman sınırı hakkında karar verilirken, Etekli Köyü hududunun Kuzeyi Posyağbasan Köyü, Kıl Oluk, Düldül izinde son bulur şeklinde bir kararın verilmesini bekliyoruz” diye konuştu.