BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,27
HABER /  GÜNCEL

İki kez hacca giden sürücüyü kahreden ceza

Alkollü yakalanan kardeşinin verdiği ehliyet numarasına gıyabında ceza kesilen Tahir Yayin isyanlarda.

Abone ol

İzmir’in Gümüldür ilçesinde yaşayan 54 yaşındaki Tahir Yayin’in İstanbul’da yaşayan kardeşi Mahir Yayin, geçen 23 Eylül’de gece otomobiliyle seyir halindeyken trafik polisi tarafından durduruldu ve 1.54 promil alkollü çıktı.

Polis, Yayin’in ehliyetine el koymak istedi. Ancak ehliyetini ve kimliğini evde unuttuğunu söyleyen Mahir Yayin, kendini ağabeyi Tahir Yayin’in ismiyle tanıtıp onun ehliyet numarasını verdi.

Polis memurları da numarasını aldıkları ehliyete alkollü araç kullanmaktan işlem yaparak 'gıyabi' olarak el koydu. Olaydan 50 gün sonra olan bitenden habersiz Van’dan İzmir’e özel aracıyla yolculuk yapan Tahir Yayin, trafik denetiminde polisin ehliyetine el koyması üzerine neye uğradığını şaşırdı.

Alkollü araç kullanmaktan cezası bulunduğunu öğrenen Tahir Yayin, polise bir yanlışlık olduğunu söylediyse de fayda etmedi. Hayatında alkol kullanmayan, alkol satılan yerden alışveriş bile etmeyen ve hacı olan Tahir Yayin, kardeşi ve polis memurları hakkında suç duyurusunda bulundu.

“KAMERA ŞAKASI ZANNETTİM, OTURDUM AĞLADIM”
Yolculuk yaparken Uşak’ta trafik polisleri tarafından durdurularak acı gerçeği tesadüfen öğrenen Tahir Yayin, yaşadıklarını şöyle anlattı: “10’uncu ayın 28’inde Van’dan eşimle beraber özel aracımla İzmir’e dönerken trafik kontrolüne girdim. Trafik polisi ehliyetimi alınca bayağı gecikti. Sonra geldi ve ‘Senin ehliyetin alkolden düşmüş’ dedi. Ben kamera şakası filan zannettim. Sonra ciddi olduğunu anladım. ’23 Eylül’de İstanbul Vatan Caddesi’nde saat 5:30’da 1.54 promil alkol ile ceza yemişsin’ dedi. Ben bırakın alkol içmeyi hayatta alkol satılan yerden alışveriş yapmıyorum. O kadar uyuz oluyorum alkole. Hacca gittim, eşimle beraber her sene umreye gidiyoruz. Baktım durum ciddi beni ve eşimi arabadan indirdiler. ‘Biz arabayı vermeyiz’ dediler. İkimiz eşimle orada oturduk ağladık. Araca el koydular."