BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,85
ALTIN 2.434,42
HABER /  GÜNCEL

İki kardeş bu evde yanarak can verdi

Mersin'in Tarsus ilçesindeki evlerinde yalnız kalan 4 ve 5 yaşındaki iki kardeş çıkan yangında can verdi.

Abone ol

Mersin'in Tarsus ilçesinde bir evde çıkan yangında 4 ve 5 yaşlarındaki iki kardeş hayatını kaybetti.

Tarsus'a bağlı Hacıhamzalı köyünde, Safiye Yılmaz, evlerinin yakınında market işleten eşi Mehmet Yılmaz'a yemek götürmek için evden çıktı.

Bir süre sonra, zemini ve tavanı ahşap olan evden duman çıktığını gören Mehmet Yılmaz eve girdi.

Yılmaz, yoğun duman nedeniyle 5 yaşındaki kızı Fatma ile 4 yaşındaki oğlu Yusuf'u bulamadı.

Köylülerin yangını söndürme çabasının sonuç vermemesi üzerine olay yerine Tarsus Belediyesi itfaiye ekipleri çağrıldı.

Yangını söndüren ekipler, küçük kardeşlerin yanmış cesetlerini buldu.

Yangının nedeninin belirlenmesine çalışıldığı bildirildi.

KOCAELİ'DE BİR ÇOCUK DA YANGIN KURBANI OLDU
HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]


2 YAŞINDA CAN VERDİ

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde 2 yaşındaki bir çocuk, oynadığı mumum devrilmesi sonucu çıkan yangında yanarak can verdi.

Tepecik köyünde Saniye ve Kemal çiftinin çocukları Medine Turan, annesinin ahırda iken, elektrik kesintisi nedeniyle yakılan mumla oynamaya başladı.

Bir süre sonra mumu deviren çocuk, eşyaları saran alevlerin içinde kaldı. Durumu fark eden anne ve köylülerin olay yerine gelmesiyle müdahale edilen ve söndürülen yangında, Medine Turan, yanarak yaşamını yitirdi.

Özel bir hastanede otopsi yapılan çocuğun cesedi daha sonra ailesine teslim edildi.

Jandarma, yangınla ilgili soruşturma başlattı.

10 GÜNLÜK EVLİ ÇİF ARABALARINDA ÖLÜ BULUNDU
HABERİN DEVAM İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]



FATİH'TE CİNAYET

Fatih'te 10 günlük evli çift, otomobilde başlarından silahla vurularak öldürüldü.

Alınan bilgiye göre, Seyitömer Mahallesi Cevdetpaşa Caddesindeki 34 GU 7789 plakalı araçta biri kadın iki kişinin hareketsiz durumda olduğunu gören vatandaşlar polise haber verdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerinin yaptığı incelemede, otomobildeki Zekeriya ve eşi Soney Vural'ın tabancayla başlarından vurularak öldürüldüğü anlaşıldı.

Çiftin yaklaşık 10 gün önce evlendikleri belirlendi.

Otomobil, olay yerinde yapılan incelemelerin ardından içindeki cesetlerle İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesindeki yerleşkesine götürüldü.

Soney Vural'ın erkek kardeşinin cinayetle ilgisi olabileceği şüphesiyle arandığı ve soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

GENÇ KIZ BAŞINDAN VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ
HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAFYAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]


İNTERNETTE TANIŞTILAR

Antalya'da bir apartmanın zemin katından silah sesi duyuldu, polis internetten tanıştığı iki kişiyle birlikte yaşayan 20 yaşındaki genç kızın cansız bedeniyle karşılaştı. Genç kızın üzerinden çıkan kimlik sahteydi.

20 yaşındaki genç kız, yaklaşık iki hafta önce internet üzerinden tanıştığı B.B ve F.A. aynı evde yaşamaya başladı.

Antalya'da Fabrikalar Mahallesi 3038. Sokak'taki bir apartmanın giriş katından silah sesi geldiğini duyan vatandaşlar polise haber verdi.

Eve giren polis, bir terzide çalışan genç kızın cesedini buldu. Cesedin yanında tabanca ve boş kovan vardı.

Sayılı'nın cesedi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na kaldırılırken, genç kızla aynı evde yaşayan B.B. ve F.A. gözaltına alındı.

Genç kızın Dudu Sayılı'ya ait kimliğe kendi fotoğrafını yapıştırarak kullandığı, kimliğin gerçek sahibinin hayatta olduğu, Manisa'da üniversitede okuduğu ve ailesinin Ankara'da yaşadığı belirlendi.

MÜZİKOL'DE CİNAYET
HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]


MÜZİKHOLDE BİR KİŞİ SİLAHLA ÖLDÜRÜLDÜ

Küçükçekmece'deki bir müzikholde, bir kişi vurularak öldürüldü.

Alınan bilgiye göre, Kanarya Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki bir müzikholde, müşterilerle çalışanlar arasında sabah saatlerinde tartışma başladı. Kavgaya dönüşen ve silahların da kullanıldığı olayda, Suat Tazegül vurularak öldürüldü.

Tazegül'ün cesedi morga kaldırılırken Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olaya ilişkin müzikhol çalışanlarının da aralarında bulunduğu 3 kişiyi gözaltına aldı.

Başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

LİSE ÖĞRENCİSİNİN KULLANDIĞI ARAÇ DEVRİLDİ
HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]



İzmir'in Torbalı ilçesinde, 16 yaşındaki lise öğrencisinin kullandığı otomobil devrildi. Kazada, hepsi lise öğrencisi olan araçtakilerden 2'si öldü, 5'i yaralandı.

Ayrancılar Çok Programlı Lise öğrencisi 16 yaşındaki Selahattin Kuru, okuldaki hafta sonu kursundan çıkışta, arkadaşlarıyla gezmek için babasına ait 35 TNT 96 plakalı otomobili aldı.

Ehliyetsiz gencin kullandığı otomobil, Yeni Pancar Yolu Başakkent Sitesi Kavşağı'nda yoldan çıkarak, şarampole devrildi.

Kazada otomobili kullanan Selahattin Kuru ile Hasan Aydemir olay yerinde hayatını kaybetti. Otomobilde bulunan lise öğrencileri Mehmet T, Ali S, Enes G, Ozan T. ve Nihat A. yaralandı.

İKİ GÜNDE TOPLAM 507 KİŞİ ZEHİRLENDİ
HABERİN DEVAMI İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

[PAGE]



Gaziantep Sağlık Müdürü Dr. Yemliha Aksoy, düzenlediği basın toplantısında, 11 Aralıkta saat 04.00'ten bu yana Gaziantep'teki hastanelere 507 kişinin başvurduğunu, zehirlenen 67 kişinin yatarak tedavi gördüğünü, diğerlerinin ise ayakta tedavi edildiğini belirtti.

Yemliha Aksoy, dün karbonmonoksit gazından zehirlenen Emel Aydın ile oğlu Muhammed Enes Aydın'ın hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Karbonmonoksit gazından zehirlenmenin sıklıkla kapalı ortamlardaki açık ocaklar, bacası çekmeyen soba, şofben, bacasız gaz sobalarında yakıtın iyi yanmaması nedeniyle meydana geldiğini ifade eden Aksoy, zehirlenen kişinin olay yerinden hemen uzaklaştırılması, temiz havaya çıkarılması, ambulans gelene kadar solunumunu engelleyecek maddelerin temizlenmesi ve hastanın battaniyeyle sarılarak vücut ısısının korunması gerektiğini söyledi.

Kullanılan her türlü ısıtma cihazının kalite belgesi olup olmadığına, garanti süresine dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Aksoy, ''Kullanılan yakıtın standartlara uygunluğu kontrol edilmeli, izin belgesi olmayan satıcılardan kömür alınmamalı. Soba yakılırken aşırı doldurulmamasına dikkat edilmeli. İyi ısınmayan ve alttan yakılan kömür sobalarında karbonmonoksit zehirlenmesi riski artacağından soba tutuşturulurken yakıtın üstten yanması sağlanmalı. Özellikle alçak basınçlı lodoslu havalarda ölüm olaylarında artış görüldüğü için eğer bacalar standartlara uygun değilse alçak basınçlı havalarda soba yakılmamalı, yakılması zorunlu ise gece yatarken mutlaka tam olarak söndürülmeli. Bacalar standartlara uygun ve yalıtımlı olmalı, düzenli olarak temizletilmeli. Yanan soba yatmadan önce mutlaka söndürülmeli'' dedi.