BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.440,83
HABER /  GÜNCEL

Kara kışın bilançosu ağır oldu!

Ilık ve güneşli havaları geride bırakan Türkiye'de kara kış kendini gösterdi. Kara kışın etkili olduğu bölgelerden kimi zaman kaza kimi zaman ölüm haberleri geldi.

Abone ol

Yoğun kar yağışı nedeniyle bir çok yol trafiğe kapandı, kazalar birbiri ardına geldi. Fırtınanın etkili olduğu bölgelerde ise soba zehirlenmeleri ocaklara ateş düşürdü.

Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı hava yurdun büyük kesimine kar getirirken hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan fırtına gaz zehirlenmelerine neden oldu. Sabah gazetesindeki derlemeye göre, Gaziantep'te şiddetli lodosta sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen anne ile oğlu hayatını kaybetti. Gaziantep'in Zeytinli Mahallesi Kızıklar Sokak'ta Emel Aydın'ın evden dışarı çıkmamasından şüphelenen komşuları polise bildirdi. Polis eve girince Emel Aydın (27) ile çocukları Ali (10) ve Muhammed Enes'i (1) baygın buldu. Ambulansla hastaneye kaldırılan Emel Aydın ve oğlu Muhammed Enes Aydın kurtarılamadı. Gaziantep'te lodos nedeniyle şehir merkezinde yaklaşık 200 kişi de zehirlenme şikayetiyle hastanelere başvurdu. Yine Bursa'nın İnegöl ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen aynı aileden 6 kişi tedavi altına alındı. Sivas'ta 42 kişi, Kayseri'de 30 kişi zehirlenme şikayetiyle hastanelere gitti.

FIRTINA YIKTI, 9 YARALI

Kimi kentte poyraz kimi kentte lodos fırtınası etkili olurken İstanbul Fatih'teki Tarakçılar Caddesi Sandalyeciler Sokak'ta bulunan 3 katlı Yüksek Han'ın duvarı da çöktü. Bu sırada yoldan geçen Zeynullah Ayrılık yaralandı. Malatya'da çatı uçması sonucu 5 kişi hafif yaralandı. Yine Sivas'ın Şarkışla ilçesi Yıldırım mahallesindeki 10 katlı binanın çatısı yaklaşık 10 metre uzaklıktaki Erdem Yılmaz'a (36) ait 3 katlı binanın üzerine düştü. Uyudukları odanın cam ve çerçevesinin düşmesi sonucu 3 kardeş yaralandı. Çanakkale''nin Biga ilçesinde banyoda sızan gazdan zehirlenen İsmail Çanak(51) öldü. Yozgat'ta ise şofbenden sızan gaz Aysun Şengüllü'nün yaşamını yitirmesine neden oldu.

ANTALYA'YI HİÇ BÖYLE GÖRMEDİNİZ




2 YANGINDA 2 KİŞİ ÖLDÜ


Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bir apartmanın en üst katındaki evde bilinmeyen nedenle çıkan yangında 9 aylık hamile Ayten Günhan (40) yaşamını yitirdi. Sakarya'da ise yalnız yaşayan Kadire Kantarcı (82) soba borusuna astığı çamaşırların tutuşması sonucu yanarak hayatını kaybetti.

GELİNLİĞİYLE UĞURLANDI

Aydın'ın Koçarlı ilçesine bağlı Güdüşlü köyünde sele kapılarak ölen Selime Göven'in cenazesi toprağa verildi. Söke Koca Cami'deki törende Ziraat Mühendisi Tayfun Göven, "Eşimin ellerinden tuttum ve 'beni bırakma' dedim. Sonrasını hatırlamıyorum" dedi. Fatma Dinç ise kızının gelinliğini tabutuna sererek, "Ben seni böyle mi gönderdim" diye ağladı. Selime Göven'in cenazesi babasının mezarının yanına defnedildi. Yakınları Göven çiftinin yıldırım aşkı ile 15 günde evlenme kararı aldığını anlattı.