BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.414,75
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın Siirtliler'i coşturduğu söz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Siirtliler'e 2003 yılını hatırlattı ve kalabalıkları bu sözlerle coşturdu...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - Siirt'te toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan 2003 yılına gönderme yaparak kalabalığı şu sözlerle coşturdu: "Yiğit düştüğü yerlerden kalkar dediniz, bizi yanlız bırakmadınız"

Siyasi yasaklarının kalkmasının ardından Siirt'ten milletvekili adayı olup parlamentoya giren Başbakan Erdoğan o günlere göndermede bulunarak şöyle konuştu:

 "Siir tarih boyunca ilime yön vermiş, tarih onunla beraber güç kazanmış tarihe silinmeyecek izler bırakmış bir şehir. Toprağı bereketli insanı mert olan Siirt bugün yeniden ayağa kalkıyor. Tazeleniyor ve geleceğe umutla bakıyor. 2003 yılında sizler 'Yiğit düştüğü yerden kalkar' dediniz. 2003 yılında sizler bu kardeşinize, eniştenize sahip çıktınız. Biz de çok şükür Siirt'e mahçup olmadık. Siir karşımızda yüzümüzü yere eğmedik, nasıl ki Siirt bizim her zaman yanımızda olduysa biz de Siirt'in her zaman yanında olduk, oluyoruz.

KAVMİYETÇİLİK YOK KARDEŞLİK VAR

Sözleri sık sık "Vur vur inlesin Kılıçdaroğlu dinlesin" kesilen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

Siirt'i hak ettiği konuma yükseltmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Biz acılarla büyüdük, dertlerle büyüük. Her türlü engelleme ve tehdide göğüs gererek, sabrederek bugünlere ulaştık. Hiçbir zaman pes etmedik, hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadık. Aynı İbrahim Hakkı Efendi Hazretleri'nin ifade ettiği gibi 'Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler' dedik. Bugün Türkiye için ne yapıyorsak samimiyetle, ihlasla yola devam ediyoruz, inanarak devam ediyoruz. Biz kardeşliği her şeyi göz önünde tutuyoruz. Bu ülkenin kardeşlikle yükseleceğine inanıyoruz. Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Arabıyla bir olacağız beraber olacağız. Kavmiyetçilik yapmayacağız,  yaradılanı yaradandan ötürü seveceğiz.

ELİMİZİN TERSİYLE İTTİK
Erdoğan'ın konuşmasından çarpıcı detaylar için diğer sayfaya geçiniz

[PAGE]



''Dün, çetelerle, kirli senaryolarla, kirli tezgahlarla kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar, bugün de boş durmuyor, bugün de çeşitli provokasyonlarla süreci bulandırmaya çalışıyorlar. Ben Siirtli kardeşlerimden her zaman uyanık olmalarını rica ediyorum. Oynanan oyunları çok iyi takip etmenizi, oynanan oyunların hedefini, niyetini, gayesini çok iyi anlamanızı sizlerden rica ediyorum. Bir yandan Türkiye'nin uluslararası gücü üzerinde, bir yandan da kardeşliğimiz üzerinde kirli planlar yapanlara karşı sağduyulu olmanızı sizlerden istiyorum. Türkiye'nin büyümesi, güçlenmesi, yeryüzünde hakkı ve hukuku savunması, insanlığı, vicdanı savunması elbette birilerinin işine gelmiyor. Aynı şekilde, kardeşliğimizin güçlenmesi, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi de birilerini ciddi şekilde rahatsız ediyor. Biz bu tehditlere, tahriklere aldanmadan yolumuza devam edeceğiz.''

Erdoğan, yola çıkarken ''aldatan olmayacağız ama aynı zamanda aldanan da olmayacağız'' dediklerini belirterek, ''Birileri bizi tuzaklara çekmek istedi, onlara aldanmadık. Birileri bizi tezgaha çekmeye yeltendi, onlara aldanmadık, kirli senaryolarda bize biçilen rolleri kabul etmedik. 60'larda, 70'lerde, 80'lerde sahneye konulan bayat tahrikleri her fırsatta tekrarlamak istediler, hiçbirine boyun eğmedik. Bugün de Allah'ın izniyle aldanmayacak, kirli tuzaklara düşmeyecek, çirkin tahriklere gelmeyeceğiz'' diye konuştu.

''ÜZERİMİZDE MİLLETİN EMANETİ VAR''


İktidar olmak için her yolu mübah görenlerden olmadıklarını, siyaseti ilkelerle, dürüstlük zemininde yaptıklarını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bizim üzerimizde milletin emaneti var, bizim üzerimizde yetimin hakkı var. İşte bu hassasiyetle biz siyaset yapıyoruz. Üç beş oy hırsıyla, sokak eylemlerini teşvik eden, illegal örgütlerin sırtını okşayan fırsatçılarla beraber olmak bizim kitabımızda yok. Bizim aramızda fark var; biz yapmanın, inşa etmenin, imar etmenin mücadelesi içindeyiz, görüyorsunuz, onlar yıkmanın, tahrip etmenin, bozmanın mücadelesi içindeler. İşte Siirtli kardeşimin tüm bu oyunları görmesini, bu oyunları bozma noktasında bizden desteğini esirgememesini rica ediyorum. Sizin desteğiniz bizimle oldukça, sizin hayır dualarınız bizimle oldukça, inşallah her engeli aşacak, her hedefimizi tutturacak ve çok daha güzel günlere inşallah hep birlikte ulaşacağız.''

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve milletvekilleri ile kurdele keserek tesislerin toplu açılışını yaptı.

Öte yandan Başbakan Erdoğan, karayolu ile Batman'dan Siirt'e gelirken, özel sektöre ait bir süt ve süt ürünleri fabrikasının da açılışını yaptı. Açılış sonrasında Siirt milletvekilleri anons edildiği sırada alandaki vatandaşlar protesto etti.