BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,92
ALTIN 2.430,38
HABER /  GÜNCEL

İki dostu ölüm bile ayıramadı

Tarım Bakanlığı Başmüfettişi Ramazan Aydın ve emekli Köy Hizmetleri Trabzon Bölge Müdür Yardımcısı Sabahattin Türedi önceki gün kalp krizi geçirerek yaşamlarını yitirdi.

Abone ol Tarım Bakanlığı Başmüfettişi Ramazan Aydın ve emekli Köy Hizmetleri Trabzon Bölge Müdür Yardımcısı Sabahattin Türedi önceki gün kalp krizi geçirerek yaşamlarını yitirdi. Aynı okulu bitiren, aynı tarihte işe başlayan, askerliklerini bile birlikte yapan iki dostun ölümü yakınlarını üzüntüye boğdu. Ramazan Aydın’ın, kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden arkadaşı Sabahattin Türedi’nin cenazesine gelmek üzere Ankara’daki evinden çıktıktan sonra otogarda kalp krizi geçirip ölmesi de üzüntüyü artırdı.

61 yaşındaki Ramazan Aydın ve 62 yaşındaki Sabahattin Türedi, İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde okurken tanıştı ve birlikte mezun oldu. Askerliklerini aynı yerde yapan iki arkadaş, tezkere aldıktan sonra YSE Trabzon Bölge Müdürlüğü’nde işe başladı. 1980 öncesinde çeşitli illere sürgün edilen iki dosttan Ramazan Aydın 1980’de YSE Trabzon Bölge Müdürü olarak atandı, arkadaşı Sabahattin Türedi de Bölge Müdür Yardımcılığına getirildi. 1984’e kadar bu görevlerini sürdüren Türedi ve Aydın, 1984’te aynı kararname ile görevden alındı ve yine farklı illere gönderildi. Dostlukları hiç bitmeyen ikiliden Sabahattin Türedi 2002’de emekli oldu, Ramazan Aydın ise çeşitli illerde Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü yaptıktan sonra, kurumun kapatılması sonucu Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nda Başmüfettiş olarak göreve başladı.

ÖLÜM DE AYIRAMADI

Trabzon’da yaşamını sürdüren evli ve iki çocuk babası Sabahattin Türedi, önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. 40 yıllık dostunun ölüm haberini Ankara’da alan 4 çocuk babası Ramazan Aydın da, arkadaşının cenazesine katılmak üzere gittiği Ankara Otogarı’nda geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Aynı gün ölen iki arkadaşın cenazesi dün Trabzon’da toprağa verildi. Sabahattin Türedi Yomra ilçesine bağlı Namık Kemal Mahallesi’nde defnedilirken, Ramazan Şahin ise Çarşıbaşı ilçesi Şahinli Köyü’nde toprağa verildi. İki arkadaşın cenazelerine Trabzon İl Özel İdaresi ve çeşitli kurumlardaki çalışma arkadaşları katıldı.