BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

İki CEO kavga etti, New York Borsası durdu!

İki finans şirketinin CEO’su New York Borsası’nda gerçekleşen canlı yayında kavga etti. Borsacılar kavgayı izleyince bir süre işlem yapılmadı

Abone ol

ABD’li borsa şirketlerinden BATS’ın CEO’su Bill O’Brien ile IEX şirketinin CEO’su ve Başkanı Brad Katsuyama New York Borsası’nda gerçekleşen bir canlı yayında kavga etti. Borsacılar yaklaşık 20 dakika süren tartışmaya kitlendi. Hal böyle olunca borsada işlemler bir süreliğine durdu.

CEO’ların kavga etmesinin nedeni ise borsadaki yüksek hızlı işlemler. O’Brien, yüksek hızlı işlemlere yönelik yazar Michael Lewis’ın çıkardığı Flash Boy adlı kitapta Katsuyama’nın kahraman olarak gösterilmesine büyük tepki gösterdi.

BATS CEO’su, yüksek hızlı borsa işlemlerinin piyasalarda yatırımcıları korkuttuğuna işaret etti ve “Son 36 saattir sürekli ‘Nasıl olur?’ diye kafamı sallıyorum. Michael ve Brad. İkiniz de utanın” dedi. Canlı yayın sırasında bu görüşe katılıp katılmadığı sorulan Katsuyama, “Tam olarak bunu diyemem” demesi üzerine O’Brien, “Kitapta dedin. Evet kitapta dedin. Demedin mi? Şimdi kelimelerini değiştirmeye çalışman mide bulandırıcı. Böyle diyemezsin. İnansan da inanmasan da böyle konuşamazsın. Çünkü dedin” diye devam etti.

başliksiz-1.20140402095010.jpg

BORSACILAR TEPKİ GÖSTERDİ

Katsuyama bunun üzerine, “Evet piyasaya hile karıştırdığını düşünüyorum. Ve hatta senin de bu hilenin bir parçası olduğun kanısındayım. Bunu mu istiyorsun. Hadi o zaman böyle yapalım” diye bağırdı.

Katsuyama, "Hızlı ve yavaş işlemciler arasındaki fiyatları belirlemek bir finans şirketinin sorumluluğundadır" dedi. Kavgayı canlı yayında izleyen borsacılar da zaman zaman seslerini yükseltti.

(Kaynak: CNBC-e)