BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Hüseyin Gülerce'den Dumanlı'ya ince mesaj

İnternethaber'e konuşan Hüseyin Gülerce'nin açıklamaları gündeme oturdu. Zaman yazarı, bu kez kendi gazetesine ince bir mesaj yolladı.

Abone ol

Zamansi yazarı , "Hizmet’in üslubunun, en çok medya alanında korunması gerekir." tavsiyesiyle gazetenin yayın politikasına göndermede bulundu.

Kamuoyu gazeteci-yazar Hadi Özışık'a konuşan Hüseyin Gülerce'nin "Cemaat 4 önemli yanlış yaptı" açıklamasını tartışıyor.

Yerel seçimler sonrası cemaati özeleştiri yapmaya çağıran Gülerce'nin açıklamaları cemaatte bomba etkisi yarattı. Fethullah Gülen ile birlikte Pensilvanya'da yaşayan Herkul.org editörü Osman Şimşek Gülerce'ye cevap verdi.

Suların durulmadığı cemaatte bundan sonra neler olacak? Gözlerin çevrildiği Gülerce, bugünkü görüşlerinin arkasında durduğunu gösteren yazıyı kaleme aldı.

Cemaatin siyasi bir yapılanma değil aksine sivil toplum örgütü olduğunun altını çizdiği yazısında, yazarın mesajı Hizmet hareketinin medya ayağına yönelikti. İşte o yazıdan bir bölüm:

ÜSLUBUN MEDYA ALANINDA KORUNMASI GEREKİR

"Hizmet Hareketi’nde, siyaset zeminine kısmi bir kayma olsa da, “Hizmet, siyasetten farklı bir alan” diye düşündüğünüzde, “yaşananlarla bir tecrübe daha kazanıldı” diyerek, olgunluk ve bütünlük içerisinde kervan yoluna devam eder. Bir kısım zayiatlar da kayıp olarak görülmez, sağlıklı yürümenin gerektirdiği arınma olarak değerlendirilir.

Hizmet Hareketi’ni siyasi bir hareket gibi görmekte ısrar edenler evet, seçim sonuçlarına bakarak bir galibiyet hissi yaşayabilirler. Hizmet insanları olarak önemli olan, hareketin medya bünyesinde gösterilmesi gereken hassasiyettir. Çünkü Hizmet’in eğitim, bilhassa yurtdışındaki Türk okulları, diyalog, sağlık hizmetleri, yardımlaşma hizmetlerinin açıktan eleştiri hedefi yapılması zordur. Zaten bugüne kadar da maksatlı eleştiriler dışında, bu alanlara hasmane bakan yoktur. Ancak medya alanı öyle değildir. Hizmet’in üslubunun, en çok medya alanında korunması gerekir.

Hizmet Hareketi benim için, kendi mana köklerimize bağlı kalarak evrensel değerlerde buluşma ve ileri demokrasi talebi ile dünyaya entegre olma hareketidir. Sempati, kabul ve güven adına, bu hedefin itina ile korunmasını çok önemsiyorum."

pansi.jpg