BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de AK Parti-CHP gerilimi!

İzmir'in Selçuk ilçesinde, AK Parti ve CHP seçim sonuçlarıyla ilgili itirazda bulundu. Destek çağrısı üzerine ilçe seçim kurulu önünde toplanan her iki parti üyeleri arasında gerginlik yaşandı.

Abone ol

İzmir'in Selçuk ilçesinde, seçim sonuçlarıyla ilgili itirazda bulunan AK Parti ve CHP'nin İlçe Seçim Kurulu önünde toplanan üyeleri arasında, arbede çıktı.

CHP İlçe Teşkilatı, yerel seçimlere ilişkin toplam 70 sandıkta, AK Parti İlçe Teşkilatı ise meclis üyeliğiyle ilgili bazı sandıklarda yeniden sayım yapılması amacıyla İlçe Seçim Kuruluna başvurdu.

Her iki partinin de üyelerine destek çağrısında bulunması üzerine AK Parti ve CHP üyeleri, İlçe Seçim Kurulu önünde toplandı.

Bir süre sonra iki grup arasında başlayan tartışma arbedeye dönünce güvenlik güçleri, duruma müdahale etti.

Parti yetkililerinin de araya girmesiyle sakinleştirilen taraflar, İlçe Seçim Kurulu önünden ayrıldı.

Selçuk'ta, 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin ardından açıklanan resmi olmayan sonuçlarda, AK Parti adayı Dahi Zeynel Bakıcı, 15 oy farkla CHP adayı mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür'ün önünde yer almıştı.

AK PARTİLİ VEKİLLERE SALDIRI

Şanlıurfa'da ise bir grup, AK Parti'li iki milletvekilinin bulunduğu araca saldırdı. Akçakale çıkışında bekleyen grup, AK Parti'li milletvekilleri Seydi Eyüpoğlu ve Abdulkerim Gök'ün bulunduğu aracın önünü kesti. Aracın camlarını kıran göstericiler, korumaların havaya ateş açmasıyla dağıldı.

Gece saatlerinde bir saldırı haberi de Viranşehir'den geldi. AK Parti ilçe başkanlığı binasına molotofkokteyli atıldı. Binadan duman çıktığını fark eden çevredekiler, durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Yangın, itfaiye ekiplerin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Polis ekipleri, parti binasında inceleme yaptı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

ADANA'DA 'BOŞ OY ÇUVALI' GERGİNLİĞİ

Adana'da da "boş oy çuvalı" gerginliği yaşandı. Yerel seçimlerde oy kullanılan halk eğitim merkezinde boş oy çuvalı bulunduğunu öğrenip, binaya girmek isteyen Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi grup ile polis arasında arbede çıktı.

Polis ekipleri, Seyhan Belediyesi Meclisi Üyesi HDP'li Ender Ökmen ve aynı partiden meclis üyesi adayı Mehmet Nuri Okuducu'nun binaya girmesine izin verdi.

Ökmen, çıkışta gazetecilere, çuvalın içindeki oy pusulalarının değiştirilmiş olabileceğini öne sürerek, avukatları aracılığıyla hukuki süreç başlatacaklarını söyledi.

Mehmet Nuri Okuducu da "İçeri girdiğimizde çuval gördük ancak içindeki oyların nereye götürüldüğü konusunda elimizde somut bilgi yok. Dolayısıyla bu bizi düşündürüyor" dedi.

Açıklamaların ardından polis, bina önünde toplanan gruba dağılmaları yönünde uyarı yaptı. Bu sırada yaşanan arbede, bazı vatandaşların araya girmesiyle son buldu. Ökmen'in, polis megafonundan Kürtçe ve Türkçe yaptığı anonstan sonra grup dağıldı.

GERİLİM DEVAM

Bitlis'in Ahlat ilçesinde 30 mart gecesi başlayan gerginlik de devam ediyor. Ahlat'ta seçim gecesi BDP kazandığını ilan etti. Daha sonra AK Parti'li adayın kazandığı açıklandı.

BDP'li grupların eylemine polis müdahale etti, 24 kişi gözaltına alındı.

Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde de MHP'li ve AK Parti'li iki grup arasında çıkan kavgada 8 kişi yaralandı. Kahramanmaraş ise CHP'li belediye başkanı Kamil Dalkara, 221 oy farkıyla başkanlığı AK Partili rakibine karşı kaybedince gerginlik çıktı, 2 kişi yaralandı.