BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Köyceğiz'de oylar sayıldı, belediye el değiştirdi

Köyceğiz'de itiraz nedeniyle yeniden yapılan sayım sonucunda belediye başkanlığı, 17 oy farkla CHP'den AK Parti'ye geçti

Abone ol

Köyceğiz'de itiraz üzerine yapılan sayım sonucunda AK Parti adayı Kamil Ceylan'ın 17 oyla seçimi kazandığı bildirildi.

Yerel seçimlerin ardından yapılan oy tasnifi sonucu CHP adayı Salih Erbay'ın 4 oy farkla seçimi önde tamamlaması üzerine AK Parti, İlçe Seçim Kurulu'na itiraz etti. İlçe Seçim Kurulu'nun itirazı kabul etmesi ve sayıma yeniden sayıma başlaması üzerine adliye binası önünde çok sayıda CHP taraftarı toplandı. Polis ekipleri de geniş güvenlik önlemi aldı.

Polis ekiplerinin uyarılarına rağmen dağılmayan partililere seslenen CHP adayı Salih Erbay, İlçe Seçim Kurulu ve polis memurlarının zor durumda kalmaması için partililerden dağılmasını istedi.

Erbay, hukuki sürecin devam ettiğini, gerekirse kendilerinin de İl Seçim Kurulu'na somut belge ve ifade tutanaklarıyla müracaat edeceklerini söyledi.

seçim sonuçları 2014.jpg

Yeniden yapılan sayımın tamamlanmasının ardından AK Parti ilçe binasında açıklama yapan Köyceğiz İlçe Başkanı Mustafa Özkaya, teşkilat olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını belirtti.

 Seçim sonucunun 15-20 farkla sürekli değiştiğini anlatan Özkaya, şöyle konuştu:

"30 Mart akşamı son olarak 4 oy farkla seçimi kaybettiğimiz açıklandı. Biz de arkadaşlarla durumu istişare ettik. Sandık müşahitlerimizle konuştuğumuzda, oy pusulasında AK Parti logosu üzerine basılan mühürlerin geçersiz sayıldığı ortaya çıktı. Bunları araştırdık. 23 sandığa itiraz ettik. İlçe Seçim Kurulu itirazımızı kabul etti. Tekrar sayımdan sonra 17 oy farkla seçimi kazanmış durumdayız."

Özkaya, sonucun resmiyet kazanmadığını, mazbatayı alıncaya kadar "seçimi kazandık" diyemeyeceklerini sözlerine ekledi.