BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İki akademisyen bildiriden imzasını çekti

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi bildirisine imza veren iki akademisyen imzasını geri çekti.

Abone ol

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemal İnal, ve Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Görevlisi Arslan "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin bildirisine verdiği imzayı geri çekti.

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemal İnal, yaptığı açıklamada, "Bildirideki imzamı çekiyorum. Bildiride bazı ifadeler sert olabilir ancak bizim amacımız sadece sivil hak ihlallerine dikkati çekmekti. Ne güvenlik güçleri ne asker ne de hiçbir sivilin ölmesini istemiyoruz. Barış, kardeşlik ve dostluktan yanayım. Örgütün şiddet eylemlerine, bombalama eylemlerine de karşıyım. Sadece kimsenin ölmesini istemiyoruz" dedi. İnal, bildiriye imza attığı için öğrencilerinin tepkisiyle karşılaştığını, bu durumdan üzüntü duyduğunu ifade etti.

"MUHATAP ÖĞRENCİLER DEĞİLDİR"

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar, birkaç gündür kendi imkanlarıyla güvenlik tedbirlerini arttırdıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Yaşanan bu olay üniversitemize yakışmadı. Bizim için önemli olan öğrencilerimizin ve hocalarımızın güvenliği, eğitim-öğretim sürecinin aksamaması. Şiddetin hiçbir türlüsünü onaylamam mümkün değil. Türkiye Cumhuriyet’i hukuk devletidir. İnsanlar kendi görüşlerini açıklayabilirler. Suç teşkil edecek bir durum varsa eğer adli ve idari soruşturma yapacak makamlar da bellidir. Tırnak içinde söylüyorum, ‘bir suç işlenmişse’ bunun muhatabı asla öğrenciler değildir. Emniyet gerekli soruşturmayı yapacak.”

REKTÖR AÇIKLADI: İMZAYI ÇEKTİ

Trakya Üniversitesi (TÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Firdevs Selvili Arslan, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin bildirisine verdiği imzayı geri çekti.  Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, ''Dün Firdevs Hanım imzasını geri çekti. Biz zaten soruşturma açmıştık. Fakat daha soruşturma kendisine gitmeden, soruşturmadan haberdar olmadan imzasını geri çekti. Diğer akademisyenle ilgili bize şu ana kadar ulaşmış bir şey yok. Soruşturma devam ediyor'' diye konuştu.