BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,57
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep'te sokak hayvanları bakımı yapıldı

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi, bir yıl içerisinde 5 bin 78 sokak köpeğinin tedavi ve bakımını yaptı.

Abone ol

GAZİANTEP Soğuk kış günlerinde sokak köpeklerinin tedavi ve bakımlarını üstelenen Büyükşehir Belediyesi Köpek Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi, 2015 yılı içerisinde merkez ve ilçeler dahil 5 bin 78 sokak köpeğinin tedavi ve bakımları ile kuduz, karma iç ve dış parazit aşılarını da yaptı.


Tedavileri boyunca merkezde misafir edilen sokak köpeklerinden yaklaşık 1000’in sahiplendirilirken, aynı zamanda 5 bin 100 sokak köpeği de kısırlaştırıldı.


Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı Hayvanat Bahçesi Müdürlüğünden, yapılan açıklamaya göre, kulaklarına küpe de takılan sokak köpeklerinin, iyileştikten sonra şehrin muhtelif yerlerine yapılan beslenme noktalarına bırakıldığı belirtildi.


BİR YIL İÇERİSİNDE 40 BESLENME NOKTASI YAPILDI


Ayrıca, 2015 yılı içerisinde merkez ile Nizip, Karkamış, Nurdağı, İslahiye, Araban ve Yavuzeli ilçeleri olmak üzere sokak hayvanlarının beslenmesi için 40 adet büyüklü, küçüklü beslenme noktaları yapıldığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:


“2016 yılının ilk ayında Yaprak Mahalle muhtarımız ve mahalle sakinlerinin yoğun istekleri üzerine muhtarlık binasının önüne bir tane daha beslenme noktası koyduk. Bu sosyal duyarlılıklarından dolayı mahalle muhtarımız ve mahalle halkını kutluyoruz. Ayrıca yaralanan ve hastalanan hayvanlar için acil müdahalenin yapılabileceği tam donanımlı Hayvan Ambulansı 7 / 24 hizmet vermeyi sürdürmektedir.“
Öte yandan vatandaşlar, acil durum gerektiren yaralanma vakaları için “ALO 153” hattını arayarak “Hayvan Ambulansı”nı çağırabilirler.