BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,58
ALTIN 2.387,17
HABER /  SEÇİM

İhsanoğlu’nun kurmayları kim oldu?

CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanlığı için çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ekibinde CHP’den Erdoğan Toprak, MHP’den Zühal Topçu olacak.

Abone ol

CHP ve MHP cumhurbaşkanı seçiminde aday gösterecekleri Ekmeleddin İhsanoğlu için YSK’ya ortak imza verecek. MHP’de fire beklenmezken, CHP’de 10 civarında milletvekilinin imza vermemesi bekleniyor.

İhsanoğlu’nun yakın kurmaylığını ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topçu yapacak.

CHP VE MHP DIŞINDAKİ PARTİLER DE İSİM VERECEK

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında seçim sürecinde İhsanoğlu’na verilecek desteğin çerçevesi büyük oranda netleşti. Buna göre, CHP ve MHP’nin yanı sıra İhsanoğlu’nun adaylığına destek veren partilerden 1’er yöneticinin yer aldığı bir komisyon kurulacak. Bu komisyon, partilerinden aldığı yetki doğrultusunda seçim kampanyasına şekil verecek. İhsanoğlu’nun yaklaşık 40 günlük propaganda sürecinde bazı illerde miting yapması, iftar programlarına katılması, televizyon ve gazete mülakatlarıyla görüşlerini halka iletmesi hedefleniyor.

SADECE TÜRK BAYRAĞI KULLANILACAK

İhsanoğlu’nun yakın kurmayları, CHP’li Erdoğan Toprak ile MHP’li Zühal Topçu olacak. Bu isimler iki parti arasındaki koordinasyonu da sağlayacak. İhsanoğlu’nun CHP’nin güçlü olduğu önemli illerde CHP organizasyonuyla, MHP’nin güçlü olduğu yerlerde ise bu partinin organizasyonuyla miting yapması planlanıyor. Ancak mitinglerde herhangi bir partinin bayrak ve sloganları yer almayacak, sadece Türk bayrağı taşınacak. İhsanoğlu’nun ilk mitingini, MHP’nin desteğiyle baba ocağı Yozgat’ta yapacağı belirtiliyor.