BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,67
ALTIN 2.425,68
HABER /  POLİTİKA

İHLlilerde AK Parti öfkesi

İmam Hatip Liseleri Kurultayı'na AK Parti temsilci göndermedi. Partiden gelen mesajlar okunmadı.

Abone ol

AKP yönetimi, Ankara'da yapılan İmam Hatip Liseleri Kurultayı'na temsilci göndermedi. AKP'lilerden gelen mesajlar bu yüzden okunmadı. İmam Hatip Mezunları Derneği Genel Başkanı, 'Fırça yememek için gelmediler' dedi.

Üniversiteye girişte imam hatip liselerine katsayı eşitliği sağlanması ve türban yasağı konusunda tabanın baskısı karşısında sıkışan AKP yönetimi, Ankara'da yapılan İmam Hatip Liseleri Kurultayı'na temsilci göndermedi. İmam Hatip Liseleri Mezunları Mensupları Derneği (ÖNDER) "Fırça yememek için katılmadılar" açıklamasını yaparken, AKP'nin reddettiği "Milli Görüş" çizgisi ve Saadet Partisi'nin (SP) yayın organı olarak bilinen Milli Gazete, dünkü sayısında haberi "Yüzleri olmadığı için kurultaya gelmediler" başlığıyla verdi.

Telgraflar okutulmadı
ÖNDER, pazar günü Ankara'da düzenlenen İkinci İHL Kurultayı'na tüm milletvekillerini davet etti. Etkinliğe AKP'den yalnızca Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay ile Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Ali Bulut'un katılması, AKP yönetimi ve hükümetten temsilci bulunmaması dikkat çekti.
İkisi de imam hatipli olmayan milletvekillerinin kişisel kararla toplantıya katıldıkları, parti tarafından görevlendirilmedikleri öğrenildi.
İmam hatip mezunu olan Başbakan Tayyip Erdoğan'ın etkinliğe telgraf da göndermemesi toplantıda eleştirildi. Mesaj gönderen 7 bakan ile 45 milletvekilinin mesajı da iktidara tepki olarak ve "salonun istememesi" dikkate alınarak kurultayda okutulmadı.

'Bir dertleşme toplantısıydı'
ÖNDER Genel Başkanı Yusuf Ziyaeddin Sula, toplantıyı ve durumu Milli Gazete'ye şöyle değerlendirdi:
"Bütün milletvekillerine davetiye gönderdik. AKP Genel Merkezi'ni arayıp bir temsilci istedik. Ama orada şiddetli sitemler yapılacağını bildikleri ve bundan çekindikleri için gelmek istemediler. 'Bir şey de yapamadık, millete söyleyecek lafımız yok, fırça yemeyelim' diye düşünmüşlerdir. Keyifleri bilir, ne yapalım. Problemler çözülmediği için sitemler normal. En azından İHL mezunu olan milletvekillerinin birkaçının gelmesinde fayda vardı. Bu bir dertleşme toplantısıydı. Neticede biz siyasi bir kuruluş değiliz."
Kurultaya resmi olarak temsilci gönderen tek parti Saadet Partisi oldu. Toplantıya katılan Yarbay, beklentileri karşılanmayan imam hatiplilerin tepkili olduğunu söyledi. Kurultayda MHP, DYP ve CHP'den de temsilci bulunmadığını vurgulayan Yarbay, şunları kaydetti:

'Sorunun çözümü yargıda'
"Haklarını kaybettikleri için serzenişte bulunuyorlar. Ama bunun müsebbibi iktidar partisi değil. İktidar bunu anlatamıyor veya halka yanlış beyanlarda bulunuluyor. Muhalefet, sanki bu iktidarın görev alanına giriyormuş gibi, 'Anayasa'yı değiştirecek çoğunluğunuz var, yapın' diyor. Oysa kararlar, Anayasa'nın değiştirilemez ilkesine dayandırılmış. Bu konuda ancak yargı açılım sağlayabilir."
Yarbay, AKP içinde imam hatip kökenli milletvekili sayısının 100 dolayında olabileceğini belirtti.
İmam hatip kökenli bazı AKP'iler, programları uygun olmadığı için toplantıya katılamadıklarını kaydettiler. Bazı milletvekilleri, pazar günü seçim bölgelerine gittiklerini söylediler. İmam hatip kökenli Osmaniye Milletvekili Şükrü Ünal, "Davetiyeyi cep mesajıyla göndermişler. Katılmam lazım diye düşündüm, ama seçim bölgeme gittim" dedi.
Milletvekili Hüsrev Kutlu da "İmam hatipli olsam katılırdım, ama hafta sonu genelde Adıyaman'da oluyorum" diye konuştu.

Sula: Tek tuşla tüm Türkiye'ye ulaşıyoruz

ÖNDER Genel Başkanı Sula, Milli Gazete'ye kurultaya katılımın "çok güzel" olduğunu belirtti. Ülke çapında iletişim ağı kurduklarını kaydeden Sula, şunları söyledi:
"İlgililerin hepsi oradaydı. Birkaç sivrilen konu dışında maksadın hasıl olduğunu düşünüyorum. Buradaki amaç tepkisizlikten kurtulmak ve organize olmaktı. Bunu da aşağı yukarı gerçekleştiriyoruz. Bütün Türkiye'de bu ağı kurduk. Bir tuşla cep telefonlarına ve elektronik posta adreslerine ulaşabiliyoruz."