BIST 9.952
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.431,11
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Eğitimde torpil isyanı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Özcan, Milli Eğitim Bakanlığı'nda torpil furyasının sürdüğünü iddia etti

Abone ol

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, Milli Eğitim Bakanlığı'nda torpil furyasının bitmek bilmediğini öne sürerek, "İnanılmaz bir kadrolaşmanın yaşandığı Bakanlık'ta bu kez de iller arası tayinlerde eş, dost ilişkisi mi ön plana çıkmıştır?" diye sordu.

Özcan, tayinlerde torpil yapıldığı iddialarının Bakanlık tarafından cevaplanmasını isteyerek, en son gerçekleştirilen iller arası tayinlerde kapalı olan branşlara öğretmen ataması yapıldığını iddia etti. Uygulamayı "Yeni yandaşlara kadro tahsis etmek" olarak nitelendiren Özcan, torpilin yapılışını da örneklendirerek şunları kaydetti:

"Elektronik ortamda Mardin ilinde matematik branşı için kadro açılmamış. Dolayısıyla Mardin, matematik öğretmenlerine kapalı bir il konumunda. Ancak tayinlerden sonra bir bakıyorsunuz, Mardin'e matematik öğretmeni ataması yapılmış. Bunun özeti şu, 'Kadrolaşmadan sorumlu Milli Eğitim Bakanlığı, iller arası tayinlerde kapalı olan Mardin iline torpili olanların atamasını el altından yapıyor."

Özcan, her zaman sürgünün, kıyımın, kadrolaşmanın, torpilin yanında olan Milli Eğitim Bakanlığı'nın yine kendisine yakışan bir tavır sergilediğini belirterek, eğitim çalışanlarının gözlerinin içine baka baka büyük bir şaibeye imza atıldığını savundu ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan cevaplamasını istediği soruları ve taleplerini şöyle sıraladı:

"-Aynı branştan bir öğretmene kapalı olan iller, diğer bir öğretmen için nasıl açık konumdadır?
- Kapalı görülen bu illere kimler, neden, nasıl atanmıştır?
- İller arası tayinlerde eş, dost ilişkisi mi ön plana çıkmıştır?"
"Şu anda binlerce öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı'na ateş püskürmektedir" diyen Özcan, Keyfi atamalar yaparak, eğitim çalışanları arasında huzursuzluğa neden olan Bakanlık, yandaşlarına mavi boncuk dağıtmayı sürdürmektedir. Tüm bu olanlar, kapalı kapılar ardında yapılan uygulamaların doğal sonucudur. Tayin ve atama komisyonlarında sendika temsilcileri bulunmadığı sürece de benzeri sıkıntılar yaşanacaktır. Sayın Hüseyin Çelik, MEB'in eğitim çalışanları nazarında kaybettiği güveni nasıl sağlayacaktır, doğrusu çok merak ediyoruz. Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nı şiddetle kınıyor, sorumlulardan hesap sorulmasını talep ediyoruz."