BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Iğdır'da okul polisi projesi

Iğdır Emniyet Müdürlüğü'nün 'Okul Polisi' projesi çerçevesinde Kazım Karabekir Anadolu Lisesi öğrencilerine emniyet birimleri hakkında bilgiler verildi.

Abone ol

Toplantıda ilk olarak öğrencilere hitap eden Asayiş Şube Müdürü Ahmet Mithat Özkan, şiddet görüntülerinin tarihe karışması için başlatılan proje kapsamında il genelindeki bütün okullarda görevlendirilen resmi ve sivil polis ekiplerinin görev yaptığını söyledi.

Özkan, "Polis, okul ve çevresinde asayişi sağlamanın yanı sıra öğrencilerin her türlü sorunlarını baba şefkatin ile çözmeye çalışıyor. Okul dağılımında gereken önlemleri alıyor. Eğer okulda ve okul dışında yasa dışı, zararlı madde kullananlar varsa tespit ederek yasal işlem başlatıyoruz, akabinde adli makamlara teslim ediyoruz. İlimizde suç unsurlarında önümüzdeki yıllara göre azalma söz konusu olduğunu görüyoruz" dedi.

Eğitim Şube Müdürü Serhat Kasım Öklü ise, polis olmak isteyen öğrencilere polis koleji, polis akademisi ve polis meslek yüksek okulunun eğitim sistemi ve polis olmak için gereken şartlar hakkında bilgiler verdi. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Hayati Özdemir de, her yıl binlerce kişinin ölümüne neden olan trafik kazalarına karşı daha etkin mücadele edilmesi gerektiğini kaydetti. Özdemir, "Bunun için okullarda trafik konusunda verilen eğitimi artıracağız. Diğer kurum ve kuruluşlarında bu konuda bize destek vermesi gerekmektedir.

Iğdır'da kaldırımlar işgal edildiği için vatandaş yolda yürüyor, bisikletler ters yönde gidiyor. Böyle durumları çözmek için hep birlikte çalışmalıyız. Trafiğin kültür haline gelebilmesi için çocuklara verilen eğitimlerin sıklaştırılması gerektiğine inanıyorum" şeklide konuştu.
Toplum Destekli Polislik Büro Müdürü Hüseyin Bektaş ise, öğrencilere polisin görevlerini ve suç çeşitlerini anlattı. Bektaş, "Çeşitli projelerimizle toplumla iç içe yaşamayı, suçtan uzak kalmak için neler yapmalıyız.

Komşu Kollama projelerimiz var, komşunuzu tanıyacaksınız. Komşunuz evde yoksa, evine hırsız girmişse siz polise haber vereceksiniz. Çünkü yarın aynı şey sizin başınıza gelebilir. Polisten çekinmeyin, bazı dizilerden dolayı etkilenmiş olabilirsiniz. Çocuklarımızın kafasına farklı polis imajları oluşabiliyor. Polis sadece alır, götürür gibi bir önyargı oluşuyor. Bu olgunun kırılması ve polisin sevdirilmesi açısından bu çalışmayı çok önemsiyorum" ifadesine yer verdi.