BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Eşme'de tavukçulara kritik uyarı!

2013 yılına kadar çalışma izni almaları gerekiyor. Yoksa...

Abone ol

Uşak’ın Eşme İlçesi’nde tavuk çiftliklerinin ruhsatlandırılmasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Tarım İl Müdürü Atilla Arslan, ilçe genelinde 137 adet tavuk çiftliği bulunduğunu ifade ederek bu çiftliklerin 2013 yılına kadar çalışma izni almaları gerektiğini söyledi.

EŞME'NİN CAN DAMARI
Eşme Belediyesi’e ait Sosyal tesislerde gerçekleştirilen toplantıda tavuk çiftliklerinin ruhsatlandırılması ve yaşanan sorunlar değerlendirildi. Toplantıya Eşme Kaymakamı Selami Kaya, Tarım İl Müdürü Atilla Arslan, Çevre ve Orman İl Müdürü Ramazan Toker, İl Özel İdaresi Yetkilileri, Eşme İlçe Tarım Müdürü Bülent Çiftçi ve çok sayıda tavuk çiftliği sahibi katıldı. Uşak İl Tarım Müdürü Atilla Arslan toplantıda ilçe genelinde bulunan tavuk çiftliklerinin ilçe ekonomisine yıllık 155 milyon 401 bin TL katkı sağladığını belirterek çiftliklerin 2013 yılına kadar çalışma izni alması gerektiğini kaydetti. Eşme ilçesinin tavuk üretiminde ciddi bir potansiyele sahip olduğunu ve bu sektördeki yatırımların önünü açmak istediklerini ifade eden Atilla Arslan, 2006 yılında hayvan işletmelerine ruhsat zorunluluğu getirildiğini dile getirerek şunları söyledi:

ELİNİZİ ÇABUK TUTUN!
” 9 Ağustos 2006 tarihinde yayınlanan Resmi Gazete'de Hayvan İşletmelerine ruhsat zorunluluğu getirildi. 2006 tarihinden sonra kurulan tavuk çiftlikleri, 2013 yılına kadar çalışma izni alması gerekiyor. İlçemizdeki tavuk çiftliklerinin şuanda çalışma izni bulunuyor. Yasa yürürlüğe girdiğinde 2013 yılına kadar süre tanınmıştı. İlçemizdeki 137 çiftlik bu süre sonuna kadar çalışma iznini alması gerekiyor. Mevcut çiftliklerin yanı sıra yeni kurulacak tavuk çiftlikleri için de aynı durum geçerli. Çalışma izni almak için ilçe tarım müdürlüğüne başvuru yapılması gerekiyor. Başvuruları ilçe müdürlüklerimiz değerlendirmeye alarak İl Özel İdaresi ile Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne yönlendirecek. Ruhsat ve çalışma izni için yapılan başvurular incelemelerin ardından verilecek. Eşme ilçemizde tavukçuluk sektörü her geçen gün gelişiyor. Biz sektörün daha fazla gelişmesi ve yeni yatırımların önünü açmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Şuanda ilçedeki çiftlikler ekonomiye 155 milyon 401 bin TL katkı sağlıyor. Bu çiftliklerin tamamı modern ve mevzuata uygun hale getirildiğinde istihdama önemli katkıda bulunacak”
Tarım İl müdürü Atilla Arslan’ın yaptığı konuşma sonunda, yetkililer çiftlik sahiplerinin sorularını da yanıtladı.