BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Fethiye'nin sivrisinek haritası çıkarıldı

Fethiye Belediyesi, sivrisineksiz bir yaz geçirilmesi amacıyla ilçedeki sivrisinek üreten alanların haritasını çıkardı.

Abone ol

Turizm ilçesi Fethiye'de sivrisineksiz bir yaz geçirmek için çalışmalar başladı. Belediye etkin mücadele için sivrisinek üreten alanların haritasını çıkardı.

Sivrisinekleri önlemek için her yıl 350 bin TL bütçe ayıran Belediye, çalışmalarını bu alanlara yoğunlaştırıp sivrisinekleri kontrol altına almayı hedefliyor.

Bu doğrultuda Belediye, ilaçlama yapan personeline yönelik bir eğitim çalışması düzenliyor.

Fethiye Su ve Kanalizasyon İdaresi (FESKİ) bünyesinde verilen eğitim çalışmasında ilaçlama bölgeleri, teknikleri ve kullanılacak ilaçlar hakkında bilgi veriliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fethiye Belediyesi Ziraat Mühendisi Durmuş Sazcı, belediyenin haşere ve sineklerle mücadeleyi yıl boyu sürdürdüğünü söyledi.

İLÇE ÜÇ BÖLGEYE AYRILDI

Bu çalışmaların kışın kapalı alanlarda yazın ise sulak ve açık alanlarda devam ettiğini ifade eden Sazcı, oluşturulan sivrisinek haritası ile ilgili olarak şöyle konuştu:
"İlçemiz mahallelerini 3 bölge olarak ayırmak suretiyle şehir merkezinin tamamında her hafta ilaçlama yapılmaktadır. Bu bölgelerde belirlenen sivrisinek üreten bölgelerde ise özel ilaçlama çalışması yapılacak. Belediyemiz sinekle mücadele çalışmalarının daha etkin ve verimli olması amacıyla, personellerimize eğitim seminerleri verilmektedir. Bu seminerlerde doğal yaşam ve doğal dengenin korunması faktörü ön plana çıkarılarak, haşerelerle mücadele çalışmalarında, çevreye zarar vermeyecek ilaçlar ve mücadele sistemleri kullanılması anlatılıyor."