BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Tecavüzcüden akla ziyan savunma

Öğretmene tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan zanlının yargılandığı davada öyle bir savunma yaptı ki inanılır gibi değil.

Abone ol

Antalya'da'da hastanenin acil servis tuvaletinde alkollü İngilizce Öğretmeni G.T.´a tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan temizlik görevlisi Hayri Güçcük, "Hiçbirimiz mükemmel bir ülke, mükemmel bir toplum ve mükemmel bir ailede yetişmedik" diyerek kendini savundu.

Antalya´ya tatile gelen ve alkol komasına giren İngilizce Öğretmeni G.T.´nin, kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi´nde temizlik elemanı Hayri Güçcük´ün tecavüzüne uğradığına ilişkin davanın sekizinci duruşması bugün yapıldı.

Antalya 2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davaya tutuklu yargılanan Hayri Güçcük avukatı Fatih Demirtop ile katılırken, tecavüze uğradığını iddia eden öğretmen G.T. katılmadı.

Sanık avukatı Fatih Demirtop, müvekkilinin haksız yere yaklaşık 250 günden bu yana tutuklu bulunduğunu belirterek, "Adli tıp raporu gelmemiştir ve ne zaman geleceği ise belli değildir. Müvekkilimin kaçma veya delilleri karartma gibi bir durumu söz konusu değil. Bu nedenlerle tahliyesini talep ediyorum" dedi. Mahkeme başkanı, Avukat Demirtop´un sözlerini zabta geçirtirken, sanık Hayri Güçcük´ün elindeki iki sayfalık dilekçeyi fark etti. Güçcük mübaşir aracılığı ile mahkeme başkanına sunduğu iki sayfalık dilekçesinde, "Hiçbirimiz mükemmel bir ülke, mükemmel bir toplum ve mükemmel bir ailede yetişmedik. Sözde olduğu gibi bedel ödeyerek öğrendik" diyerek kendisini savundu.

'POLİS SUÇLU'

Güçcük, yazılı savunmasında ifadesini alan polisleri suçlayarak "İlk başta ilişkiye beyan etsem de bu karakoldaki polislerin (Böyle söylersen seni bırakırlar) demesi üzerine benim de ilk defa başıma böyle bir şey gelmesi nedeniyle ne diyeceğimi bilemememin hatasıdır" dedi. Güçcük, tecavüz ettiği iddia edilen G.T.´yi suçlayarak "Alkol komasına girmiş, gözünü dahi açmaya mecali olmayan bir insan nasıl oluyor da kendisine yapılanların farkında olduğu gibi ve bir saat süre sonra olanları hatırlıyor" dedi.

MAHKEME HEYETİNE: DOĞRU YOLU BULACAĞINIZA İNANIYORUM

Hayri Güçcük, adalet sistemiyle ilgili eleştirilerin de yer aldığı yazılı savunmasında, şu görüşlere yer verdi:

"Bu adalet sistemimiz, delillerden şüpheliye gidileceği yerde, şüpheliden delillere gidilmektedir. Asıl mağdur diye adlandırdığınız şahıs mağdur değil, hayatımın her karesini etkilediği için mağdur olan benim. Ne kadar vicdanım rahat ise de ne yazık ki vicdanım temiz olarak bu dünyada kendimi aklamama yetmemektedir. Allah katında kendimi aklamama gerek yok. Sayın başkanım ve mahkeme heyeti. Bir işi yapıp da (Yapmadım) diyecek ve inkar edecek bir kişilikte insan değilim. Lütfen sözlerime dikkat edilerek vurgulamış olduğum sorularıma, savunmalarıma ve avukatımın savunmaları göz ardı edilmemesini istiyorum. Adaletinize güveniyor ve doğru yolu bulacağınıza inanıyorum."

Yazılı savunmanın ardından mahkeme, olay sırasında G.T.´nin yanında bulunan ve İstanbul´da bir ilköğretim okulunda öğretmenlik yapan A.D.´nin adresinin belirlenmesi için İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü´ne yazı yazılmasına ve adli tıp raporunun beklenmesi için duruşmayı 27 Mayıs tarihine erteledi. Tahliyesini isteyen Güçcük´ün bu talebi yine reddedildi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

İstanbul´daki bir okulda İngilizce Öğretmeni olarak görev yapan G.T., geçen 10 Ağustos tarihinde Antalya´da tatillerini geçirdikleri otelde kadın arkadaşı A.D. birlikte aşırı derecede alkol almış, alkol komasına giren G.T., gece yarısı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi´ne getirilmiş, kusmak isteyince, hastanede özel bir şirketten hizmet alımı yoluyla istihdam edilen ve hasta taşıma işinde çalıştırılan 24 yaşındaki Hayri Güçcük tarafından tuvalete götürülmüştü. Bir süre sonra acil servis odasına dönen G.T, sorumlu hekime, Hayri Güçcük´ün tuvalette kendisine tecavüz ettiğini ileri sürerek şikayetçi olmuş, gözaltına alınan Güçcük, mahkemece tutuklanmıştı.