BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.399,79
HABER /  GÜNCEL

İGDAŞtan uyarı!

Kara kışa rağmen doğalgaz kesilmedi. Ama İGDAŞ bir konuda uyarı yaptı.

Abone ol

İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, elektrik kesintilerinde abonelerin kombi ve kazanlarını kapalı konuma getirmelerinin büyük önem taşıdığını belirtti.

Son yılların en şiddetli kış günlerinin yaşandığı İstanbul'da doğalgaz kara teslim olmuyor. İGDAŞ ekiplerinin geceli gündüzlü çalışmaları sayesinde doğalgaz konusunda problem yaşanmıyor

İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin olarak İstanbulluları uyardı. Aslan konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Özellikle Anadolu yakasında yaşanan elektrik kesintileri sebebiyle vatandaşlarımız kombi ve kazanlarını çalıştıramadı. Elektrik kesintileri sona erdiğinde ise bizim için önemli bir süreç başlıyor. Zira cihazlar açık konumda bırakılırsa elektrik geldiğinde bölgesel anlamda aniden yüksek bir şekilde gaz çekişi olacağından binaların önündeki servis kutularında birtakım sorunlar yaşanmasına sebep olabiliyor. Dolayısıyla cihazlar elektrik kesildiğinde mutlaka kapatılmalı, geldiğinde yeniden açılmalıdır.
Kesinlikle açık bırakılmamalıdır. Bu konuda abonelerimizi özellikle uyarmak istiyoruz".

Aslan, son olarak, doğalgazı elektrik problemlerinden dolayı kullanamayan vatandaşların 187 Doğalgaz Acil hattını ya da 444 36 36 çağrı merkezini arayarak İGDAŞ ekiplerini haberdar etmesini istedi.