BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.405,88
HABER /  GÜNCEL

Tem otoyolunda kaza

TEM'de aşırı buzlanma nedeniyle zincirleme kaza oldu. 36 araç birbirine girdi

Abone ol

TEM'in Dilovası- Gebze arasındaki Mullimköy geçişinde kar ve buzlanmanın yanı sıra aşırı hız ve dikkatsiz nedeniyle meydana gelen zircirleme trafik kazasında 36 araç birbirine girdi. 8 kişinin yaralandığı kaza ucuz atlatılırken, TEM'in İstanbul yönü uzun süre ulaşıma kapandı.

Kaza, bugün saat 14.30 sıralarında meydana geldi. TEM'in Muallimköy geçişinde iki otomobilin hasarlı trafik kaza yapması ardından, bu araçları gören ve Bolu'dan İstanbul yönüne giden Nurettin Özkan yönetimindeki otobüse arkadan gelen bir TIR çarptı. Yine arkadan gelen araçlar kar ve buzlanmadan dolayı kaygan yolda kontrolden çıkınca zincirleme kaza oldu. 6 otobüs, 11 kamyon, 7 TIR ve 12 otomobilin karıştığı kazada trafik kilitlendi. Trafik ve karayolları ekipleri ile ambulanslar kaza yerine güçlükle ulaşabildi. Yaralananlar Gebze Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaza ardından, TEM'in Dilovası ile Gebze arasında `Kuzey şerit' olarak adlandırılan İstanbul yönü ulaşıma kapandı. Kazayı anlatan otobüs sürücüsü Nurettin Özkan, önünde iki otomobilin kayarak birbirine çarptığını görünce durduğunu belirterek, "Benim aracı durdurmamdan sonra, yolun da kaygan olmasının etkisiyle bize önce bir TIR çarptı. Daha sonra TIR'a arkadan gelen birçok araç çarpmış" diye konuştu.