BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.439,83
HABER /  GÜNCEL

İETT otobüsüne molotof

Gaziosmanpaşa'da yasadışı örgüt İETT otobüsüne molotof koyteyli attı.

Abone ol İstanbul Gaziosmanpaşa'da yasadışı örgüt sempatizanı bir grup, İETT otobüsüne molotof ve taşlarla saldırdı. Herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı olayda otobüste maddi hasar meydana geldi. Olay nedeniyle bir süre Gazi Mahallesi'ne İETT otobüslerinin girmesine izin verilmedi.

Alınan bilgiye göre, Gaziosmanpaşa Gazi Mahallesi girişinde saat 19.00 sularında bir grup yasadışı örgüt sempatizanı hareket halindeki İETT otobüsüne molotof attı.

Şoför mahalline atılan molotof yağmurun da etkisiyle sönerken otobüste bulunan az sayıdaki yolcu hemen aracı boşalttı. Saldırgan grup ise otobüse taş atmaya başladı.

Otobüsün camlarını kıran grup daha sonra ara sokaklara kaçarak kayıplara karıştı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri çağrıldı. Olay nedeniyle şoka giren otobüsün şoförü hastaneye kaldırıldı. Vatandaşlar ise yollarına yaya olarak devam etti.

Polis ekipleri saldırganları yakalamak için operasyon başlattı. Olay nedeniyle Gazi Mahallesi'ne bir süreliğine İETT otobüsü sokulmadı. Mahalle girişine kadar gelen otobüsler yolcularını burada indirdi. Vatandaşlar yollarına yaya olarak devam etti. Polisin Gazi Mahallesi çevresindeki tedbirleri devam ediyor