BIST 10.083
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.425,24
HABER /  GÜNCEL

Çuvalcı PKKya iğrenç dedi

Türk askerlerinin kafasına çuval geçiren Odierno Türkiye'ye geldi. PKK'ya 'iğrenç' dedi ve bakın hangi sözleri verdi?

Abone ol

Irak’taki Amerikan güçlerinin komutanı General Ray Odierno, Türkiye’ye gelerek, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız’la terör örgütüyle mücadele konusunda görüştü.

ÇUVAL OLAYI
1 Mart (2003) tezkeresinin reddedilmesinin ardından ABD ile Türkiye ilişkileri gerginleşmişti.  ABD'nin kurtuluş günü olan 4 Temmuz 2003 Cuma günü Kuzey Irak'ın Süleymaniye kentinde karargah kurmuş bulunan 11 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu ve Türkmen mihmandarları, Irak'taki işgal kuvvetlerinin bir parçası olan Amerika 173. Hava İndirme Tugayı'na bağlı askerlerce ve yanlarında peşmergelerin de bulunduğu bir ortamda, sürpriz bir baskın sonucu derdest edildiler. Ve başlarına çuval (kukuleta) geçirilmek suretiyle götürülüp 60 saat süresince alıkonularak sorguya çekildiler.
ABD ordusundan yapılan açıklamada, dün gerçekleşen görüşmede, terör örgütü PKK ile mücadelede ABD güçlerinin süregiden desteğinin ele alındığı bildirildi.

PKK İĞRENÇ SUÇLAR İŞLİYOR

Odierno’nun, "PKK’nın bir terör örgütü olduğunu ve Türk halkına yönelik iğrenç suçlar işlediğini" belirttiği, Türk ve Irak hükümetleri ile bu tür vahşetleri engellemek için çalışmaya hazır olduğunu ifade ettiği kaydedildi.

Açıklamaya göre, terör örgütü PKK’nın yeni saldırılarının önüne geçebilmek amacıyla teknik destek ve bilgi paylaşımı sözü de veren General Odierno, "Şimdi, kısa vadede, masum insanların hayatlarının korunmasına yardımcı olmak için yapabileceğimiz şeyler var. Türk ve Iraklı ortaklarımızla bu çabaya destek vermeye kararlıyız" dediği belirtildi.

Adı ilk olarak 2003'teki Süleymaniye'de yaşanan 'çuval olayıyla' gündeme gelen General Odierno'nun Kürt yetkililerle de yakın bağları bulunuyordu.