BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İdris Naim Şahin'den yeni inciler!

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin katıldığı toplantıda yine ilginç açıklamalarda bulundu...

Abone ol

Marmaris'te Karadenizliler Derneği'nin gecesine katılan Bakan Şahin, 'Karadeniz insanı bu ülkenin çimentosudur. Ancak, inşaatı yapmak için çimento yetmez. Demir lazım tuğla lazım' dedi.

KARADENİZ İNSANI HAYAT OLAN GEZEGENLERDE DE VAR

Marmaris Karadenizliler Derneği'nce ilçeye bağlı İçmeler Beldesi'ndeki dört yıldızlı otelde gerçekleşen geceye, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Muğla'ya gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin onur konuğu olarak katıldı.

Gecede konuşan Bakan Şahin, "Karadenizli Türkiye'nin tüm illerinde var. Sadece Türkiye'nin 81 vilayetinde değil dünyanın her yerinde var. Yeryüzünün her yerinde var Ordulusu, Trabzonlusu, Samsunlusuyla. Ve daha ilginci, Karadeniz insanı rivayet odur ki, hayat varsa, hayat olan gezegenlerde de var. Bu yüzden, Karadenizlileri Marmaris'te bu kadar kalabalık görmek kimseyi şaşırtmasın" dedi.

KARADENİZ İNSANI BU ÜLKENİN ÇİMENTOSUDUR

Konuşmasını birlik ve beraberlik mesajı vererek sürdüren Bakan Şahin, "Karadeniz insanı bu ülkenin çimentosudur. Ancak, inşaatı yapmak için çimento yetmez. Demir lazım tuğla lazım. İşte bu inşaatın demir Ege'den gelir, Akdeniz'den gelir, Doğu'dan gelir, o inşaatın tuğlası Muğla'dan, Marmaris'ten Bodrum'dan gelir. Anadolu'nun insanları, bir toprağın, bir ananın evlatlarıdır. Bir elin parmakları gibi birbirine yakındır ve birbirlerine yakışır" dedi.

21. Yüzyıl'ın Türkiye'nin ve Türk insanının yüzyılı olacağını iddia eden Bakan Şahin, "İlk kez merhum Turgut Özal, '21. Yüzyıl Türkiye'nin yüzyılı olacak' demişti. İşte Karadenizli bir Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğindeki hükümetimiz de bunu hedefledi. İnşallah rahmetli Özal'ın işaret ettiği gibi 21. Yüzyıl Türkiye'nin ve Türklerin yüzyılı olacaktır. Biz bunun iddiasını ve kararlılığını taşıyoruz" diye konuştu.

Konuşmasını "Aynı yoldan geçmişiz biz" adlı şarkının ilk üç kıtasını okuyarak tamamlayan Bakan Şahin, gecede dernek üyelerinde verilecek plaketleri de kendi eliyle dağıttı. Bakan Şahin, daha sonra karayoluyla önce Dalaman Hava Limanı'na gitti.

Bakanın buradan hava yoluyla Kosova'nın başkenti Priştina'ya gideceği ve burada sabah gerçekleşecek olan 23 Nisan kutlamalarına katılacağı öğrenildi.