BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.436,26
HABER /  DÜNYA

Suriye'de kan durmuyor: 40 ölü

Suriye'nin çeşitli kentlerinde yönetim karşıtlarına karşı düzenlenen operasyonlarda ve çıkan çatışmalarda 40 kişinin öldüğü bildirildi.

Abone ol

Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları İnsan İzleme Örgütü, ülkenin orta kesimlerinde yer alan ve muhaliflerin önemli merkezlerinden biri olan Hama'da ağır silahlarla açılan ateşte 32 kişinin hayatını kaybettiğini, 60 kişinin yaralandığını belirtti.

Şam, Haseke, İdlib ve Humus'taki operasyonlarda açılan ateşte birer kişinin öldüğünü aktaran örgüt, Deyr Ez Zor ve Dera'da da ikişer kişinin yaşamını yitirdiğini ve operasyonların birçok kentte devam ettiğini kaydetti.

Şam'ın birçok banliyösünde patlamaların meydana geldiğini ifade eden yerel aktivistler, Haresta semtinde güvenlik güçlerinin tutuklamalar yaptığını ve semtin birçok yerinde keskin nişancıların olduğunu anlattı.

Operasyonlar nedeniyle Haresta'da elektrik ve iletişimin kesildiğini vurgulayan aktivistler, halkın operasyonlardan dolayı dışarı çıkmaktan korktuğunu ileri sürdü.

Öte yandan, Suriye News Network internet sitesindeki habere göre, Humus kentinden kaçan ve Şam'a yerleşen ailelerin gece baskınlarında güvenlik güçlerince tutukladığı kaydedildi.